Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Νέα προβλήματα για τον Internet Explorer: Η Microsoft ανακάλυψε «τρύπα ασφαλείας»


Παρά το γεγονός ότι η χρήση του έχει περιοριστεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και παρά το ότι η ίδια η Microsoft ...
προσπαθεί να ξεχάσει την ύπαρξή του, 
προωθώντας τον Edge ως βασικό browser των Windows 10, φαίνεται ότι ο Internet Explorer θα συνεχίσει να βασανίζει επί μακρόν τους εναπομείναντες χρήστες του και την εταιρεία.

Έτσι, o browser (που μια έκδοσή του είχε χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως... ιός!) αποκαλύφθηκε ότι έχει μια σημαντική «τρύπα ασφαλείας» την οποία απατεώνες του διαδικτύου μπορούσαν να αξιοποιήσουν για να εισβάλλουν στους υπολογιστές των χρηστών και να τους μετατρέψουν σε «ζόμπι» για τις δικές τους χρήσεις.

Το πρόβλημα αφορούσε την αλλοίωση μνήμης και μέσω αυτού του προβλήματος ασφαλείας, χάκερς μπορούσαν να οδηγήσουν τους χρήστες του Explorer σε μολυσμένα sites, τα οποία με τη σειρά τους μόλυναν τους υπολογιστές, κλέβοντας προσωπικά δεδομένα, αλλάζοντας τα προγράμματα και κάνοντας το σύστημα ό,τι ήθελαν.

Το πρόβλημα αποκαλύφθηκε από την Google, η οποία αμέσως ενημέρωσε τη Microsoft, που, με τη σειρά της, εξέδωσε ειδικό λογισμικό (patch) για να αντιμετωπίσει το κενό ασφαλείας, χωρίς, ωστόσο, να γίνει γνωστό το μέγεθος του προβλήματος, δηλαδή, πόσοι υπολογιστές μολύνθηκαν από το πρόβλημα αυτό.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το πρόβλημα εντοπίζεται σε όλες τις εκδόσεις του Internet Explorer από τον ΙΕ 9 και πάνω, αν και όχι σε όλα τα συστήματα που χρησιμοποιούν Windows.
Πληροφορίες: engadget

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs