Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Ο 27χρονος Έλληνας επιχειρηματίας που πούλησε την start up του για 90 εκατ. ευρώ - Κατάγεται από τα Ιωάννινα


Ο Έλληνας επιχειρηματίας, Κώστας Τζούμας, κατάγεται από τα Ιωάννινα και ζει και εργάζεται στο ...
Βερολίνο. 




Εδώ και αρκετό καιρό ο 27χρονος ιδρυτή της start up εταιρείας παροχής δεδομένων Data Artisans αποτελεί το μήλον της έριδος μεταξύ κολοσσών χάρη στις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία του.

Το επιχειρηματικό πρότζεκτ του Τζούμα, το οποίο ιδρύθηκε το 2014, ειδικεύεται, μεταξύ άλλων, στην προσφορά υπηρεσιών για ανίχνευση απάτης και στη βελτιστοποίηση επικοινωνίας με την πελατειακή βάση.

Το επαναστατικό λογισμικό που δημιούργησε, έχει προσελκύσει πελάτες σε συνεργατικούς κλάδους όπως οι Netflix, Uber, IMG και ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Alibaba.

Το αντίπαλο δέος του Amazon στην Ασία ωστόσο κατάφερε να κλείσει το χρυσό deal καθώς πούλησε την Data Artisans για δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος ο ιδρυτής δεν αποκάλυψε την τιμή, αρκετές γερμανικές εφημερίδες εκτιμούν ότι η πώληση ανήλθε στα 90 εκατομμύρια ευρώ.


Σύμφωνα με την Handelsblatt, η Alibaba απέκτησε το «Artisans Data» για να βελτιστοποιήσει το λογισμικό ανοιχτού κώδικα «Apache Flikn», το οποίο είναι ικανό να επεξεργάζεται μεγάλους όγκους δεδομένων και να επεκτείνεται σε περισσότερες περιοχές

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs