Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Πού θα πολιτευθούν οι 6 πρόθυμοι -Στήριξαν Τσίπρα, παίρνουν ανταλλάγματα


Οι 6 πρόθυμοι βουλευτές, η Κατερίνα Παπακώστα, οι 4 από τους ΑΝΕΛ και ο Σπύρος Δανέλλης, ψήφισαν ...
ναί στην ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. 




Θα ψηφίσουν και την Συμφωνία των Πρεσπών, με εξαίρεση τον Βασίλη Κόκαλη και τον Κώστα Ζουράρι. Αλλά δεν θα πάνε χαμένοι...

Μπορεί να έχουν διαγραφεί από τα κόμματά τους, αλλά η καριέρα τους θα συνεχιστεί. Στην μεγάλη αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό άλλωστε και το ειρωνικό παρατσούκλι «πρόθυμοι» που χρησιμοποίησε πρώτη η Μαρία Σπυράκη και τους κόλλησε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πιό οξύς, με πιο σαφές το υπονοούμενο περί ανταλλαγμάτων, αφού έκανε λόγο για 6 πρόθυμους βουλευτές «στην τιμή της μίας ψήφου εμπιστοσύνης»..

Τα ανταλλάγματα για τα οποία κάνουν λόγο εμμέσως τα στελέχη της αντιπολίτευσης, είναι η συνέχιση της πολιτικής πορείας των 6 προθύμων, που ούτως η άλλως έβλεπαν την καριέρα τους να τελειώνει στα κόμματα με τα οποία ξεκίνησαν.

Τόσο οι 4 των ΑΝΕΛ όσο και ο Σπύρος Δανέλλης, ήξεραν πολύ καλά ότι ούτε οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του Πάνου Καμμένου ούτε το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη μπορούν να ελπίζουν ότι θα μπούν σίγουρα στην Βουλή στις επόμενες εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις δεν αφήνουν κανέναν περιθώριο αισιοδοξίας. Οσο για το ΝΕΟ της Κατερίνας Παπακώστα, υπάρχει μόνο στα χαρτιά...Συνεπώς έπρεπε να κάνουν την επιλογή. Μεταγραφή η αποστρατεία...

Διάλεξαν την μεταγραφή και την συνέχιση της καριέρας τους για πρώτη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ.


Η περίπτωση Δανέλλη

Με εξαίρεση βέβαια τον Σπύρο Δανέλλη που έχει υπάρξει βουλευτής αρχικά του Συνασπισμού, μετακόμισε στο ΠΑΣΟΚ- του οποίου υπήρξε ευρωβουλευτής- για να πολιτευθεί μετά με το Ποτάμι και να εκλεγεί βουλευτής Ηρακλείου. Ο Σπύρος Δανέλλης ακούγεται ότι θέλει να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στο Ηράκλειο η στο Ακρωτήρι. Ο Γρηγόρης Ψαριανός τον προκάλεσε να διαψεύσει ότι θα πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά εκείνος δεν το έκανε. Περιορίστηκε να πεί ότι δίνει μεν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι προσχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησαν τα φιλιά του Αλέξη Τσίπρα στον διαγραφέντα βουλευτή του Ποταμιού, μέσα στην Βουλή τα οποία απαθανάτισε ο φωτογραφικό φακός.


Η Κατερίνα Παπακώστα δεν παραιτήθηκε τελικά

Η πρόεδρος του κόμματος ΝΕΟ (Νέα Ελληνική Ορμή) μετά την διαγραφή της από την Νέα Δημοκρατία, αναζητούσε στέγη. Αρχικά προσπάθησε να συγκροτήσει ομάδα με τους ανεξάρτητους- διαγραφέντες βουλευτές υπό τη ηγεσία της αλλά αυτήν την φορά δεν βρήκε πρόθυμους. Ηταν σε επαφή με τον Πάνο Καμμένο που έκανε τις συστάσεις της Κατερίνας Παπακώστα στον Αλέξη Τσίπρα αλλά δεν έβλεπε μέλλον στους Ανεξάρτητους Ελληνες ούτε ήθελε να είναι υπό...τον Πάνο Καμμένο. Η συμμετοχή της στην Κυβέρνηση ως συνεργαζόμενη, εξυπηρετεί τα σχέδια του πρωθυπουργού για διεύρυνση προς τα δεξιά, ενώ της δίνει ελπίδες να συνεχίσει την καριέρα της. Εικάζεται οτι θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενη. Οι κακές γλώσσες λένε μάλιστα οτι έχει ζητήσει να αναβαθμιστεί στον επόμενο ανασχηματισμό και από υφυπουργός να γίνει υπουργός. Κατά προτίμηση στο Υπουργείο Προστασία του Πολίτη. Θα την έχει ανάγκη όμως τότε ο Αλέξης Τσίπρας;


Η πάντα υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά

Η Έλενα Κουντουρά, αν και οι απόψεις της απέχουν πολύ, πάρα πολύ από την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται από τους πιο φανατικούς οπαδούς του Αλέξη Τσίπρα. Ψήφισε στην ψήφο εμπιστοσύνης και θα ψηφίσει- σύμφωνα με πληροφορίες- και την Συμφωνία των Πρεσπών, αν και στο παρελθόν έκανε καριέρα ως Μακεδονομάχος. Ετσι θα διατηρήσει το υπουργείο της. Αμετακίνητη...Στα κοινωνικά δίκτυα κάνουν θραύση οι αναρτήσεις για το τραπεζικό δάνειο της Ελενας Κουντουρά και οι ερμηνείες ότι γι αυτό αποφάσισε να προσχωρήσει στην πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά η αλήθεια φαίνεται διαφορετική. Η Ελενα Κουντουρά απλά θέλει να συνεχίσει την πολιτική και να επανεκλεγεί βουλευτής. Πληροφορίες οτι θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος ελέγχονται. Ολα ξεκίνησαν από ένα αστείο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή που προέβλεψε οτι θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου. Μάλλον αδύνατον. Αλλά μπορεί να συνεχίσει ως συνεργαζόμενη όπως και η κυρία Παπακώστα.


Ο αριστερός Κώστας Ζουράρις

Αν και λέει ότι δεν θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και δηλώνει αριστερός... αν και πολιτεύθηκε σε συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, στην Κ.Ο. των οποίων μετέχει κανονικά. Θεωρητικά είναι επικεφαλής κόμματος με τον τίτλο Πυρίκαυστος Ελλάδα. Εχει αφήσει εποχή με τις ατάκες του στο παρελθόν όταν για παράδειγμα ρωτήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, ποιό όνομα να διαλέξουν τα Σκόπια και απάντησε «Τα παπά@@@ μου.» Η όταν ήταν υφυπουργός Παιδείας και δήλωσε ότι δεν έχει σημασία να χαθούν και μερικά νησιά, σημασία έχει να μην χαθεί η ελληνική γλώσσα. Η προϋπηρεσία του δεν αφήνει πολλές ελπίδες να αναλάβει το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπως ακούγεται, αφού η Κατερίνα Νοτοπούλου θα πρέπει να παραιτηθεί για να είναι υποψήφια Δήμαρχος. Αλλά θεωρείται πολύ πιθανό να συνεργαστεί στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν χάνεται ο Παπαχριστόπουλος

Ψήφισε στη ψήφο εμπιστοσύνης και θα ψηφίσει και την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν διαγράφεται ακόμα από τους ΑΝΕΛ για να μην χάσει τον τίτλο του προέδρου ΚΟ ο Πάνος Καμμένος. Αλλωστε όπως είπε ο πρώην υπουργός Αμυνας έχει υποσχεθεί να παραδώσει την έδρα του. Είτε την παραδώσει είτε όχι- έτσι κι αλλιώς και να την παραδώσει, βουλευτής θα ορκιστεί ο Τέρενς Κουίκ...- στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν πληροφορίες ότι του έχουν υποσχεθεί την θέση του υφυπουργού Εργασίας, στην θέση του Νάσου Ηλιόπουλου που επίσης θα παραιτηθεί για να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.


Ο κινέζος Βασίλης Κόκαλης

Του έμεινε το «κινέζος», αφού την ημέρα που ο Πάνος Καμμένος έδινε συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσει την παραίτησή του, ο υφυπουργός Βασίλης Κόκαλης ήταν στη Κίνα, μαζί με την έτερη πρόθυμη Ελενα Κουντουρά. «Δύο είναι στην Κίνα και δύο κάνουν τους Κινέζους», είπε ειρωνικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη βουλή. Λίγες ώρες μετά ο Βασίλης Κόκαλης ανακοίνωνε ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ο Πάνος Καμμένος τον διέγραφε. Βουλευτής Λάρισας ελπίζει βάσιμα οτι θα διατηρήσει την καρέκλα του υφυπουργού μέχρι τις εκλογές και πολύ πιθανό να είναι υποψήφιος με τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και αν δεν ψηφίσει τελικά την Συμφωνία των Πρεσπών όπως λέει.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs