Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύει στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων να πωλούν κουτάβια


Σε μια προσπάθεια προστασίας των ζώων από την εκμετάλλευση, το Ηνωμένο Βασίλειο πέρασε ...
έναν νέο νόμο που απαγορεύει στα καταστήματα να πωλούν κουτάβια και γατάκια.




Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θέλει να καταπολεμήσει τις διαβόητες «φάρμες κουταβιών» και να καταστήσει τα πράγματα πιο δύσκολα για τους εμπόρους που συνδέονται με την κακή μεταχείριση των ζώων.

Η κίνηση υποστηρίχθηκε από το κοινό με συντριπτική πλειοψηφία. «Ο νέος νόμος αποτελεί μέρος της δέσμευσής μας να διασφαλίσουμε ότι τα αγαπημένα κατοικίδια ζώα της χώρας θα έχουν το σωστό ξεκίνημα στη ζωή», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ράτλι, υπουργός Πρόνοιας των Ζώων.

Αν οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου επιθυμούν να αγοράσουν ένα νεαρό κατοικίδιο θα πρέπει να πάνε απευθείας στο εκτροφείο ή σε ένα καταφύγιο ζώων, αντί ενός καταστήματος κατοικίδιων ζώων.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές ζώων, ο νέος νόμος θα κάνει επίσης τους εκτροφείς πιο υπεύθυνους, ενώ η απαγόρευση θα καταστήσει πιο δύσκολο για οποιονδήποτε να πουλήσει παράνομα λαθραία κουτάβια και γατάκια.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις υποδέχτηκαν με ικανοποίηση τον νέο νόμο, με ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά καταφύγια ζώων στη χώρα, το Σπίτι Σκύλων και Γατών του Μπάτερσι, να υποστηρίζει επίσημα την απαγόρευση.

Αυτή η νομοθετική αλλαγή έρχεται αφότου δύο άτομα καταγράφηκαν σε κάμερα κλειστού κυκλώματος να εγκαταλείπουν το σκυλί τους, αποφεύγοντας και αγνοώντας τις προσπάθειες του σκύλου να επιστρέψει στο όχημα.

Το βίντεο της εγκατάλειψης, το οποίο έλαβε χώρα στις αρχές Δεκεμβρίου στην πόλη Τρένταμ, περίπου 220 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λονδίνου, διαδόθηκε γρήγορα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις παγκοσμίως.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs