Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Διψάτε διαρκώς; Προσοχή, ίσως έχετε πρόβλημα υγείας


Αισθάνεστε ότι διψάτε διαρκώς; Αν και τις περισσότερες φορές δεν είναι ανησυχητική, η υπερβολική ...
δίψα μπορεί να οφείλεται σε υποκείμενο πρόβλημα υγείας.




Μάλιστα, παρακάτω μπορείτε να δείτε πέντε αιτίες της επίμονης δίψας, κάποιες από τις οποίες είναι παθολογικές:

1. Πρόβλημα με τον θυρεοειδή: Οι πάσχοντες από υπερθυρεοειδισμό (υπερδραστήριος θυρεοειδής) έχουν μεταξύ άλλων συμπτωμάτων και μόνιμη δίψα. Η ακούσια απώλεια βάρους, το τρέμουλο, η εξάντληση, το άγχος, είναι επίσης συμπτώματα της πάθησης.

2. Σακχαρώδης διαβήτης: Η απλή αφυδάτωση συχνά συγχέεται με τον διαβήτη. Στην αφυδάτωση το σώμα διατηρεί τα υγρά. Στο διαβήτη, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, προκαλούν συχνή ούρηση. Εάν έχετε υπερβολική δίψα, συχνοουρία και θολή όραση, συμβουλευτείτε γιατρό.

3. Φάρμακα: Πολλά κοινά φάρμακα μπορούν να συμβάλλουν άμεσα ή έμμεσα σε μόνιμη δίψα. Τα αντικαταθλιπτικά, τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση και τα αντισταμινικά, προκαλούν συχνοουρία ή ξηροστομία. Ο γιατρός θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν πρόκειται για φυσιολογικό σύμπτωμα.

4. Αφυδάτωση: Ο βασικός λόγος που οι άνθρωποι αισθάνονται δίψα είναι ο προφανής, είναι δηλαδή αφυδατωμένοι επειδή δεν πίνουν αρκετό νερό. Ειδικά κάποιοι έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε νερό. Σε αυτούς ανήκουν όσοι ασκούνται συστηματικά και όσοι ζουν σε ξηρά κλίματα. Η επαρκής πρόσληψη νερού, η οποία φαίνεται από το χρώμα των ούρων, έχει πολλές θετικές επιδράσεις στον οργανισμό.

5. Διατροφή: Οι άνθρωποι που ακολουθούν κετογονική δίαιτα, αναφέρουν συχνά παρενέργειες, μία εκ των οποίων είναι και η υπερβολική δίψα. Αυτό οφείλεται πιθανώς στη μειωμένη πρόσληψη υδατανθράκων, οι οποίοι συγκρατούν περισσότερο νερό από τα λιπαρά και τις πρωτεΐνες.
Πηγή: onmed.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs