Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Καϊλή σε Θεοχαρόπουλο: Φέρε πίσω την έδρα, ήσουν διορισμένος βουλευτής


Να παραδώσει άμεσα την έδρα του και να την επιστρέψει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη καλεί η Εύα Καϊλή ...
τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος διεγράφη από την ΚΟ από τη Φώφη Γεννηματά 




μετά την απόφασή του να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα τον κατηγορεί ότι διεκδικεί έναν ακόμα διορισμό, ενώ του θυμίζει ότι έχει εκλεγεί χωρίς σταυρό, αλλά διορισμένος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Και αφού χαρακτηρίζει ανήθικο το να διευκολύνει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τον καλεί να παραδώσει άμεσα την έδρα.


Γράφει η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή:

Προς Θ.Θεοχαρόπουλο: Το ΠΑΣΟΚ σε δέχτηκε σαν πολιτικό με αρχές, συστρατεύτηκες με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τιμήθηκες με τη θέση του διορισμένου βουλευτή Επικρατείας. Mοιάζει όμως να άγεσαι από τις συγκυρίες και να περιφέρεσαι σε έναν άτυπο πλειστηριασμό διεκδικώντας έναν ακόμα διορισμό...Η εργαλειοποίηση της έδρας που σου δόθηκε καλή τη πίστη, για ένα θέμα που βλάπτει το Εθνικό συμφέρον, θυμίζει πρακτική που κατήγγειλες στο πρόσωπο του κ. Κουβέλη. Η στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας για τις Πρέσπες έχει εκφραστεί από την πρόεδρο Φ. Γεννηματά. Δεν είναι ηθικό λοιπόν, να διευκολύνεις την κύρωση της Συμφωνίας παραμένοντας βουλευτής χωρίς να έχεις εκλεγεί με σταυρό από τους πολίτες. Ελπίζω να παραδώσεις άμεσα την έδρα πίσω στην Δημοκρατική Παράταξη.


Δεν παραδίδω την έδρα μου λέει ο Θεοχαρόπουλος 

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από την πλευρά του απάντησε πως δεν παραδίδει την έδρα του. 


Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:

«H Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, λόγω της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η απόφαση αφορά τη ΔΗΜΑΡ, δεδομένου ότι είναι του κόμματος και όχι προσωπική.

Όσον αφορά τη βουλευτική έδρα, υπενθυμίζουμε ότι η παρουσία του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη Βουλή είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την κοινή εκλογική κάθοδο το 2015. Μέχρι τώρα δημόσια γνωρίζαμε από την απόφαση της Φώφης Γεννηματά ότι η διαγραφή έγινε εξαιτίας της απόφασης της ΔΗΜΑΡ για το ΝΑΙ. Τώρα έκπληκτοι ακούμε και την απαίτηση για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και από τη Βουλή!

Η ΔΗΜΑΡ πήρε μια καθαρή θέση σε ένα εθνικό θέμα αρχών. Αυτό φαίνεται ορισμένοι συνεχίζουν να μην το κατανοούν. Ψυχραιμία!».


Διεγράφη από το ΚΙΝΑΛ

Το «ναι» που είπε η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ μετατρέπει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο στον 153ο βουλευτή που θα ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτομάτως, όμως, δρομολόγησε διαδικασίες διάσπασης στο Κίνημα Αλλαγής με το οποίο συμπορεύεται η ΔΗΜΑΡ. Η Φώφη Γεννηματά έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και προκήρυξε έκτακτο καταστατικό συνέδριο.


Unfair Θεοχαρόπουλου

Παρότι διορισμένος βουλευτής στο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ ο κ. Θεοχαρόπουλος συνέχισε να διαβάλλει την παράταξη και κατήγγειλε ότι του προτάθηκε θέση στο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ αν καταψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά την δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, ανέφερε: «Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη».

Εσπευσε δεν να προσθέσει πως «από την άλλη, μου διαμηνύθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει το ΝΑΙ, θα υπάρξει διαγραφή. Είναι φανερό ότι ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι».

Την «διαρροή» επιβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του κ. Θεοχαρόπουλου οι οποίοι σημειώνουν ότι «απηχούν την πραγματικότητα».

Σύμφωνα με άλλες πηγές ωστόσο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε και για ανταλλάγματα που του προσφέρθηκαν και από τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον ψηφίσει θετικά.


«Δεν θα είμαι στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ»

Διασταυρωμένες πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι ασκήθηκε έντονη κριτική στον κ. Θεοχαρόπουλο από την μειοψηφούσα τάση. «Θα μας λένε αύριο ότι πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ» είπαν σε οξείς τόνους για να αναγκάσουν τον κ. Θεοχαρόπουλο να δεσμευτεί: «Δεν θα είμαι υποψήφιος στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ». Ωστόσο έσπευσε να προσθέσει «τι θέλετε να κάτσω σπίτι μου;» μια φράση που δεν εξηγήθηκε επαρκώς.


Η απάντηση του ΚΙΝΑΛ: «Εμείς κάνουμε συνεργασίες αρχών και όχι παζάρια»

Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά απαντώντας στις καταγγελίες Θεοχαρόπουλου τόνιζαν στο iefimerida.gr: ««Εμείς κάνουμε πολιτικές συνεργασίες αρχών και όχι παζάρια είτε εντός, είτε εκτός του κόμματός μας».

Υπενθυμίζεται πάντως πως ο κ. Θεοχαρόπουλος αλλά και εν συνόλω η ΔΗΜΑΡ ζητούσε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στο ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος.

Μετά τις εξελίξεις με την διαγραφή Θεοχαρόπουλου από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα συνεδριάσει άμεσα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΕ και αμέσως μετά η Κεντρική Επιτροπή, προκειμένου να λάβει αποφάσεις.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs