Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Τεράστια αλλαγή έρχεται στο Facebook - «Όλα σε ένα» ετοιμάζει ο Ζάκερμπεργκ


Σε μια αλλαγή που αν τελικά υλοποιηθεί θα επηρεάσει δεκάδες εκατομμύρια χρηστών σε όλο τον πλανήτη φαίνεται ότι ...
προσανατολίζεται το Facebook.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι New York Times και το BBC, ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ φαίνεται ότι έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για την ενοποίηση τριών δημοφιλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας που ανήκουν στο Facebook.

Ο λόγος για τo Instagram, το WhatsApp και το Messenger, τα οποία, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, θα επικοινωνούν μεταξύ τους και με το Facebook, αν και θα διατηρηθούν ως αυτόνομες πλατφόρμες.

Το Facebook έκανε για λόγο για την αρχή «μιας μακράς διαδικασίας», που προβλέπεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2019 ή στις αρχές του 2020, οπότε ένας χρήστης του Facebook θα είναι σε θέση να επικοινωνήσει απευθείας με έναν άλλο χρήστη που π.χ. έχει μόνο λογαριασμό WhatsApp, κάτι αδύνατο σήμερα.

Στόχος του Ζάκερμπεργκ είναι να καταστήσει τις υπηρεσίες του πιο χρήσιμες και να αυξήσει τον χρόνο που οι χρήστες περνούν σε αυτές. Παράλληλα, το Facebook, χάρη στην ενοποίηση, θα μπορεί να ανταγωνισθεί πιο αποτελεσματικά με την Google και την Apple.

Μέχρι σήμερα το Facebook είχε αφήσει τo Instagram και το WhatsApp να λειτουργούν ως ανεξάρτητες εταιρείες σε μεγάλο βαθμό. Η απόφαση για ενοποίηση δημιούργησε εσωτερικές διχόνοιες και ήταν εν μέρει η αιτία για να αποχωρήσουν το 2018 οι ιδρυτές των δύο εταιρειών, που είχαν εξαγοραστεί παλαιότερα από το Facebook.
Πληροφορίες: enikos.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs