Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ανατροπή στο χώρο των smartphones: Έρχονται τα τηλέφωνα αφής... χωρίς άγγιγμα (Video)


Εδώ και μερικά χρόνια η παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων μοιάζει να έχει λίγο-πολύ σταθεροποιηθεί: η Samsung ...
παραμένει πρώτη στις πωλήσεις παγκοσμίως, 




η Apple κυριαρχεί στο χώρο των πιο πολυτελών κινητών, παίκτες όπως η Huawei και η Xiaomi διεκδικούν μερίδιο της πίτας είτε προς τα πάνω είτε στα μεσαία και πιο φθηνά κινητά και οι υπόλοιπες εταιρείες προσπαθούν να βρουν τρόπους να ροκανίσουν τους επικυρίαρχους του Android.

Στο πλαίσιο αυτό, η HTC, κάποτε πανίσχυρη, αλλά σήμερα στα όριά της, προσπάθησε να καινοτομήσει με συσκευές που λειτουργούσαν με «ζούληγμα» στο πλαίσιό τους, άλλες εταιρείες επέστρεψαν στα slider κινητά για να αυξήσουν το μέγεθος της οθόνης κρύβοντας την selfie κάμερα, ενώ πλέον φαίνεται ότι η νέα μόδα είναι οι συσκευές που όλο το μπροστινό μέρος τους είναι οθόνη με «τρύπες» για τις κάμερες και τους αισθητήρες και λειτουργίες κάτω από την οθόνη.

Φαίνεται ωστόσο ότι μια εταιρεία ετοιμάζεται να πάει τα πράγματα λίγο παραπέρα: πρόκειται για την LG η οποία προωθεί τα νέα κινητά της με το σλόγκαν «Αντίο άγγιγμα», προωθώντας συσκευές που δεν θα χρειάζονται αφή για ορισμένες βασικές λειτουργίες τους.

Όπως φαίνεται σε διαφημιστικό βίντεο της εταιρείας, στο κινητό G8 η πλοήγηση θα γίνεται με χειρονομίες, χωρίς οι χρήστες να χρειάζεται να αγγίζουν την οθόνη του κινητού. Πώς θα επιτυγχάνεται αυτό; Μάλλον με αισθητήρες που θα αντιλαμβάνονται κινήσεις πάνω από την οθόνη και θα τις μεταφράζουν σε πλοήγηση.

Το ερώτημα που θέτουν αναλυτές της αγοράς είναι αν η πλοήγηση χωρίς αφή θα είναι αρκετή για να πείσει τους καταναλωτές να προτιμήσουν τη συσκευή της LG έναντι των άλλων ή αν απλώς θα αποτελέσει άλλο ένα novelty στον κόσμο του Android. Ίδομεν..

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs