Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

12 νεκροί, 3.200 τραυματίες, 8.300 συλληφθέντες, 1100 καταδικασθέντες: Ο τραγικός απολογισμός 13 εβδομάδων κινητοποιήσεων στη Γαλλία - Εδώ πότε θα επέμβουν οι ΗΠΑ;


12 νεκροί. 3.200 τραυματίες. Εκατοντάδες νοσηλεύονται, με 6 να βρίσκονται σε κώμα. Και περίπου ...
300 ακρωτηριασμένοι από τα νέα όπλα της αστυνομίας που χτυπούν το πλήθος σε ευθεία βολή (flash-ball).
Οι συλληφθέντες έχουν φτάσει στους 8.300. Από αυτούς έχουν ήδη καταδικαστεί οι 1.100 και περιμένουν στη σειρά οι υπόλοιποι. Και ήδη οι 400 πρώτοι έχουν οδηγηθεί στη φυλακή.

Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, εκτός από τον πρωτοφανή καταιγισμό ρίψης δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, έχει γίνει ρίψη 9228 σφαιρών τύπου LBD (πλαστικές σφαίρες), από τις οποίες έχουν προκληθεί μη αναστρέψιμες βλάβες σε εκατοντάδες διαδηλωτές.

Ωστόσο, το Συνταγματικό Συμβούλιο -άλλη μια «ανεξάρτητη» αρχή- ενέκρινε τελικά τη χρήση σφαιρών LBD, γιατί δεν διαπίστωσε παρατυπίες από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο πρωθυπουργός Φιλίπ έκανε λόγο «για παραδειγματική συμπεριφορά των δυνάμεων καταστολής»! Αυτή είναι η απάντηση του φρέσκου – δημοκρατικού αέρα Μακρόν. Απέναντι στον εχθρό-λαό που τόλμησε να αμφισβητήσει τις βαθιά αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, που τον έχουν γονατίσει, ο δήθεν θεματοφύλακας της Δημοκρατίας ανέσυρε την κλασική δοκιμασμένη λύση, εξαπέλυσε τη λυσσασμένη καταστολή.Αυτός είναι o τραγικός απολογισμός της άγριας καταστολής του Μακρόν από το ξεκίνημα των κινητοποιήσεων πριν 3 μήνες μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Και σα να μην έφταναν τα παραπάνω εγκρίθηκε ο «ελευθεριοκτόνος» νόμος, όπως χαρακτηρίζεται από την Αριστερά, που δίνει τη δυνατότητα απαγόρευσης ορισμένων κινητοποι­ήσεων, προβλέπει το φακέλωμα και την ποινικοποίηση διαδηλωτών, την απαγόρευση συμμετοχής στις διαδηλώσεις όσων χαρακτηρίζονται ως «ταραχοποιοί» – ακόμα και την ανάρτησή των στοιχείων τους σε αρχείο με καταζητούμενους μέχρι την άρση της απαγόρευσης! Επιπλέον, εισάγοντας μια σειρά πιο ασφυκτικών μέτρων, όπως οι εκτεταμένες έρευνες και οι έλεγχοι στη διάρκεια των συγκεντρώσεων, λύνει τα χέρια των διωκτικών αρχών να προβαίνουν σε αυθαίρετες προσαγωγές και συλλήψεις.

«Δεν είναι σκηνή από αστυνομική ταινία αλλά από χθες βράδυ στο Παρίσι. Κίτρινα Γιλέκα διαδήλωναν ειρηνικά όταν τους περικύκλωσαν δεκάδες μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας με προτεταμένα όπλα που αρχίζουν να πυροβολούν. Τις εικόνες αυτές δεν θα τις δείξει κανένα δυτικό ΜΜΕ» γράφει η δημοσιογράφος, Μαρία Δεναξά, στο twitter, μεταφέροντας ένα βίντεο όπου αστυνομικός φαίνεται ξεκάθαρα να στοχεύει ευθέως διαδηλωτές με όπλο που ρίχνεις πλαστικές σφαίρες.
Και όλα αυτά όχι στη Βενεζουέλα, αλλά στην καρδιά της Ε.Ε., στη Γαλλία. Κατά τα άλλα ο Μακρόν δηλώνει αλληλέγγυος στους διαδηλωτές που μάχονται ενάντια στην Κυβέρνηση Μαδούρο της Βενεζουέλας. Περισσότερη υποκρισία… πεθαίνεις!

Μετά τα τελευταία γεγονότα στη Βενεζουέλα και την μεθοδευμένη επέμβαση των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, με την στήριξη των Ευρωπαίων και ανάμεσά τους της Γαλλικής Κυβέρνησης και του Μακρόν, δήθεν για την «αποκατάσταση» της δημοκρατίας στη χώρα, είναι σαφές τι ακριβώς θέλουν να «αποκαταστήσουν». Όπως «αποκατέστησαν» τη δημοκρατία στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Συρία, τη Λιβύη… Ο γαλλικός λαός όπως και όλοι οι αγωνιζόμενοι λαοί που έχουν βιώσει στο πετσί τους αυτή την «αποκατάσταση», καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοούν οι ιμπεριαλιστές με τις λέξεις «δημοκρατία» και «αποκατάσταση».

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο που κυκλοφορεί για τη συμπεριφορά της Κυβέρνησης και της αστυνομίας της απέναντι στους διαδηλωτές


Πηγη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο