Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Στο εξωτερικό, χωρίς ράσα ο παπάς από τον Τύρναβο που εμπλέκεται στην εξαφάνιση 140.000 ευρώ


Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε το θέμα που δημιουργήθηκε σε μεγάλη ενορία του Τυρνάβου από την οποία έχουν εξαφανιστεί ...
140.000 περίπου ευρώ, 




λείπουν εικόνες από τη φυσική τους θέση, ένα σπίτι δεν άνοιγε ενώ ένα πρώην στέλεχος της τοπικής εκκλησίας, που φέρεται να είναι πρωταγωνιστής, δεν έχει δώσει σημάδια… ζωής το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας διενεργεί προκαταρκτική έρευνα με σκοπό τη διερεύνηση ύπαρξης τυχόν ποινικών ευθυνών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως από τους πρώτους που θα κληθεί να καταθέσει είναι ο νέος αρχιερατικός επίτροπος της εν λόγω ενορίας ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει σχηματίσει πολύ καλή εικόνα για την κατάσταση. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που ίσως δώσει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην έρευνα η οποία ξεκινάει, τόσο για την προσπάθεια ακριβούς υπολογισμού της οικονομικής «τρύπας», όσο και για την υπόθεση των εικόνων, για το οποίο δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον η ηγεσία της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.

Από την πλευρά της, όπως αναφέρει το site eleftheria.gr η Μητρόπολη διατηρεί στάση αναμονής, περιμένοντας φυσικά τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής και τις γνωρίζει ακόμα και η Μητρόπολη αναφέρουν πως ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής της υπόθεσης ζει το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό δίχως να φοράει τα ράσα.

Όπως έκανε γνωστό η «Ε» με το χθεσινό της δημοσίευμα, η υπόθεση με το οικονομικό έλλειμμα ήταν γνωστή στα υψηλόβαθμα στελέχη της Μητρόπολης τα τελευταία χρόνια αλλά οι εξελίξεις «πάγωσαν» λόγω της επιβάρυνσης της υγείας του πρώην μητροπολίτη Ιγνάτιου ο οποίος έφυγε από τη ζωή το περασμένο καλοκαίρι.

Ο νέος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος με το που διαπίστωσε το οικονομικό κενό στον Τύρναβο και έμαθε για την απουσία κάποιων εικόνων ξεκίνησε μια έρευνα τοποθετώντας δικούς τους έμπιστους ανθρώπους στον ελεγκτικό μηχανισμό. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά…

Διαπιστώθηκε έλλειμμα ύψους 140.000 ευρώ και πολλές εικόνες έλειπαν από το φυσικό τους χώρο με διάφορες αιτιολογίες. Πρωταγωνιστής εμφανιζόταν ένα – τότε- στέλεχος της τοπικής Εκκλησίας που είχε για πολλά και συναπτά έτη σημαντικές αρμοδιότητες.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος τού έστειλε μήνυμα για τις προθέσεις του να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα όμως του έδωσε διορία να παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού όπου διέμενε, καθώς το εν λόγω σπίτι άνηκε στη Μητρόπολη. Η διορία έληξε προ ημερών και εκείνος όχι μόνο δεν επέστρεψε τα κλειδιά, αλλά εξαφανίστηκε. Το σπίτι ανοίχθηκε από τη Μητρόπολη αλλά, αν και βρέθηκαν κάποιες από τις εικόνες, δεν βρέθηκαν όλες και ειδικά μια πολύ σημαντική για την ηγεσία της Μητρόπολης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs