Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις καταγγελίες Τσουκάτου σχετικά με την χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ το 2000


Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν όσα είπε ο Θόδωρος Τσουκάτος στην ...
απολογία του για τα μαύρα ταμεία της Siemens, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.




Ο πρώην κραταιός άνδρας του ΠΑΣΟΚ είχε μιλήσει για το καθεστώς της χρηματοδότησης των κομμάτων από ιδιώτες, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε κατά την προεκλογική περίοδο του 2000 χρηματοδότηση ύψους 16 δις δρχ, ενώ όπως είπε, η ίδια πολιτική συνεχίζεται και σήμερα.

Η κ. Δημητρίου ζήτησε από τον οικονομικό εισαγγελέα που ήδη διεξάγει έρευνα για τα ταμεία και την χρηματοδότηση των κομμάτων, να συσχετίσει τις αναφορές του Θόδωρου Τσουκάτου με την ήδη ανοιχτή δικογραφία για τα οικονομικά των κομμάτων, παραγγέλλοντας στους οικονομικούς εισαγγελείς «τις δικές τους ενέργειες».

Στην απολογία του, ο Θ. Τσουκάτος, ο οποίος καλείται να λογοδοτήσει για το 1.000.000 γερμανικά μάρκα που έλαβε από την Ζήμενς (σ.σ ποσό το οποίο υποστηρίζει ότι έδωσε απευθείας στο ΠΑΣΟΚ) είχε υποστηρίξει ότι η χρηματοδότηση του 2000 είχε χρειαστεί για τις μετακινήσεις ετεροδημοτών με αεροπλάνα, πλοία και λεωφορεία, τη διαφήμιση στα μέσα ενημέρωσης, στα φυλλάδια που έπρεπε να διανεμηθούν, προκαλώντας το ενδιαφέρον των δικαστών.

Ο άλλοτε κραταιός άνδρας, προχώρησε μάλιστα και σε αυτοκριτική, λέγοντας ότι ήταν λάθος που δεν πολέμησε την ιδιωτική χρηματοδότηση, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί πάγια πρακτική όλων των κομμάτων μέχρι και σήμερα.

Μάλιστα όταν ο πρόεδρος της έδρας τον ρώτησε, ποιες είναι οι εταιρίες που χρηματοδοτούν τα κόμματα, απάντησε ότι υπάρχει κώδικας εχεμύθειας γιατί αυτές οι εταιρίες δεν ήθελαν να βγαίνουν τα ονόματά τους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs