Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Αυτός ο άνδρας έζησε με λόξυγγα επί 68 χρόνια ‑ Σταμάτησε μετά από 430 εκατ... χικ


O Τσαρλς Όσμπορν, ένας αγρότης και κτηνοτρόφος από την Αϊόβα των ΗΠΑ ζούσε μία ήρεμη ζωή στη ...
φάρμα που διατηρούσε με την οικογένειά του. 
Γεννημένος το 1894, ο Όσμπορν είχε συχνά περιγράψει σε αμερικανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης την περιπέτεια της υγείας του.

Το δράμα του ξεκίνησε ένα συνηθισμένο απόγευμα του 1922, όταν στην προσπάθειά του να ζυγίσει ένα γουρούνι, έχασε την ισορροπία του κι έπεσε με ορμή στο έδαφος. Όταν σηκώθηκε, η ζημιά είχε γίνει, καθώς ο λόξυγγας που ξεκίνησε εκείνη την στιγμή, θα το συντρόφευε μέχρι σχεδόν το τέλος της ζωής του.

Το βασανιστικό φαινόμενο σταμάτησε μόλις το 1989, 68 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησε ο εφιάλτης του. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που ασχολήθηκαν με την εξαιρετικά σπάνια περίπτωση του Όσμπορν, υπολογίζεται πως στα 68 χρόνια που τον ταλαιπωρούσε ο λόξυγγας, ο οργανισμός του έκανε 430 εκατομμύρια συσπάσεις, καθώς ο λόξυγγας χτυπούσε αρχικά 40 φορές το λεπτό, ενώ στην συνέχεια μειώθηκε στις 20 συσπάσεις το λεπτό.

Ως αιτία, σύμφωνα με τους γιατρούς στους οποίους απευθύνθηκε ο Όσμπορν, για τον συνεχόμενο κι ασταμάτητο λόξυγγα ήταν το σπάσιμο ενός αιμοφόρου αγγείου στον εγκέφαλό του, το οποίο κι ήταν εκείνο που μπορούσε να βάζει τέρμα στις συσπάσεις. Μάταια επί χρόνια αναζητούσε θεραπεία, καθώς οι ασταμάτητες συσπάσεις καθιστούσαν αδύνατη την σίτισή του με στερεές τροφές, με αποτέλεσμα να τρέφεται αποκλειστικά μέσω αλεσμένων γευμάτων.

Ο Όσμπορν κέρδισε μία θέση στα βιβλία των ρεκόρ Γκίνες, όμως η πραγματική λύτρωση ήρθε μόλις ένα χρόνο πριν τον θάνατό του το 1991 σε ηλικία 97 ετών, όταν ο λόξυγγας σταμάτησε αίφνης, χωρίς κανείς να μπορέσει να προσδιορίσει τα αίτια της ξαφνικής παύσης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs