Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

8 υλικά που πρέπει να έχετε πάντα στo ντουλάπι σας -Ταιριάζουν με όλα, δημιουργούν αμέτρητα πιάτα


Δίνοντας σημασία στην διατροφή μας, κάνουμε τον οργανισμό μας έναν σύμμαχο που δεν θα μας εγκαταλείψει εύκολα στη ...
δύσκολη καθημερινότητά μας.




Διανύουμε την εποχή στην οποία η μαγειρική τέχνη βρίσκεται παντού: σεφ κατακλύζουν τις οθόνες μας με τεχνικές, συμβουλές και γεύσεις μιας γκάμας που δεν μπορεί εύκολα να ταξινομηθεί.

Ομως, τελικά, τι είναι αυτό που θα μας εξασφαλίσει έναν πιο ποιοτικό τρόπο διατροφής; Η απάντηση βρίσκεται στις καλές πρώτες ύλες. Αυτές που πρέπει να έχουμε πάντα στο ντουλάπι μας για να δημιουργούμε πιάτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Υπάρχουν κάποια υλικά που μπορούν να δημιουργήσουν αμέτρητα πιάτα και γευστικούς συνδυασμούς.

Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν έχετε ταλέντο στην μαγειρική τέχνη, τα παρακάτω υλικά μπορούν να σας βοηθήσουν να γεύεστε πιάτα που δεν υστερούν σε γεύση και σας χορταίνουν.

Επιστρέφοντας αργά το απόγευμα στο σπίτι, μετά από μια δύσκολη ημέρα, μπορείτε να φτιάξετε με αυτά γεύματα στη στιγμή.

1) Αυγά: Θα μπορούσε να στεφθεί ως το πιο «ευέλικτο» συστατικό της μαγειρικής τέχνης. Τα αυγά έχουν ρόλο-κλειδί στην κουζίνα και συνδυάζονται με ό,τι χωρά ο νους σας. Ενα υλικό που φτιάχνει στη στιγμή ένα πλήρες γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.


2) Πατάτες: Υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά. Η διατροφική αξία και η γευστική δύναμη της πατάτας είναι αδιαμφισβήτητες. Πατάτες τηγανητές, πατάτες βραστές με λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά, πατάτες με φρέσκια ντομάτα, πατάτες με αυγά. Πατάτες, οι πολύτιμες.


3) Ρεβίθια: Eνα όσπριο πεντανόστιμο και θρεπτικό. Μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη σούπα τις κρύες νύχτες του χειμώνα -που μας απομένει- ή να προσθέσετε μερικά ρεβίθια στη σαλάτα σας. Μπορείτε να φτιάξετε ακόμα ένα αρωματικό χούμους -ένα ντιπ που μπορεί να συνοδέψει ψητά λαχανικά. 


4) Nτομάτες: Ενα λαχανικό με άπειρες δυνατότητες. Μια σάλτσα με φρέσκιες ντομάτες για ζυμαρικά. Ντομάτες με αυγά και πατάτες. Ντομάτες γεμιστές. Ντομάτες στη σαλάτα και στο σάντουιτς. 


5) Moυστάρδα: Ενα συστατικό που μπορεί να σας βοηθήσει να φτιάξετε μια τέλεια σως για την σαλάτα σας, ένα ντιπ για τα λαχανικά σας. Λίγες θερμίδες, πολλή νοστιμιά. 


6) Ελαιόλαδο: Αυτό το συστατικό είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στη μεσογειακή διατροφή. Ελαιόλαδο, πάντα και παντού. Στην ποσότητα και στην ποιότητα που πρέπει. 


7) Ρύζι: Λίγο ρύζι μπορεί να γίνει το τέλειο συνοδευτικό μιας πρωτείνης (ψάρι-κοτόπουλο-κρέας). Μπορείτε να φυλάξετε στο ψυγείο λίγο βρασμένο ρύζι και να το προσθέσετε σε μια σαλάτα, ή να το απολαύσετε με λίγο γιαούρτι. 


8) Γιαούρτι: Μπορείτε να το απολαύσετε με φρούτα ή λαχανικά. Με ρύζι ή ακόμα και με μακαρόνια. Μπορείτε να το προσθέσετε στην παρασκευή αμέτρητων συνταγών και να τους χαρίσετε ακόμα μεγαλύτερη θρεπτική αξία. Το γιαούρτι περιέχει μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες όπως Β12 και Β12, Α και D. Είναι πλούσια πηγή μαγνησίου, καλίου, ψευδαργύρου και φωσφόρου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs