Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Πωλείται το σπίτι όπου γεννήθηκε η Amazon


Υπάρχει ένα σπίτι που έχει βγει προς πώληση στη περιοχή Bellevue της Ουάσιγκτον και αναμένεται να ...
προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον των αγοραστών.




Ένα σπίτι που μοιάζει όπως όλα τα άλλα. Βρίσκεται λίγο έξω από το Σιάτλ και είναι μόλις 149 τ.μ.. Έχει τρία υπνοδωμάτια και δυο μπάνια, ενώ έχει διατηρήσει κάποιες από τις προσθήκες που του έγιναν αργότερα το 2001, όπως το τεράστιο κουτί για τα γράμματα για να χωράει τους διαφημιστικούς καταλόγους που έρχονται σωρηδόν.


Το γκαράζ του έχει κρατήσει επίσης κάποιες από τις αλλαγές που έγιναν ενώ χαρακτηριστική παραμένει και η κόκκινη πόρτα του, που ήταν πάντα έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες. Πρόκειται για μια κατοικία που άλλαξε τον ρου της τεχνολογικής αλλά και καταναλωτικής ιστορίας και αποτιμάται μόλις 1,49 εκατ. δολάρια.

Το σπίτι αυτό ήταν εκείνο όπου νοίκιαζε ο δισεκατομμυριούχος πλέον Τζεφ Μπέζος. Ο άνθρωπος που άλλαξε τον τρόπο που ψωνίζει ο πλανήτης και διεύρυνε τις προοπτικές του εμπορίου, σε αυτό το σπίτι στη περιοχή Bellevue ξεκινούσε το 1994 την Amazon και έμελλε να γράψει την δική του ιστορία.


Όπως σημειώνει το μεσιτικό γραφείο που έχει αναλάβει την πώληση της κατοικίας, στην τιμή δεν προστέθηκε η ιστορική σημασία του κτιρίου, ενώ δεν θεωρείται κιόλας ακριβό για την συγκεκριμένη περιοχή, με αποτέλεσμα να έχει ήδη συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον. Με τέτοια τιμή πολλοί εργαζόμενοι της Amazon θα θέλουν να το αγοράσουν για να έχουν το «δικαίωμα να περηφανεύονται» σημειώνει ο υπεύθυνος για την πώληση της κατοικίας Πατ Σάλιβαν.

Η κατοικία που υπήρξε ο τόπος γέννησης του Amazon δεν ξεχωρίζει για την πολυτέλεια και τα εξεζητημένα χαρακτηριστικά του. Αντιθέτως πρόκειται για ένα σύγχρονο μεσοαστικό σπίτι των αμερικανικών προαστίων με τους μεγάλους χώρους και την μίνιμαλ αισθητική να κυριαρχούν.


Το μεγαλύτερο δωμάτιο του σπιτιού βρίσκεται με την είσοδο του, καθώς ένας τεράστιος χώρος υποδέχεται τους καλεσμένους και αποτελεί το σημείο όπου συναντιέται το σαλόνι, με την τραπεζαρία και την κουζίνα.

Ο φυσικός φωτισμός αποτελεί επίσης ένα από τα χαρακτηριστικά του σπιτιού, με τους φεγγίτες και τα τεράστια παράθυρα να εξασφαλίζουν άπλετο φως που γεμίζει τους χώρους και ανεβάζει την διάθεση ενοίκων και επισκεπτών.


Στο σπίτι που φαντάζει πλέον πολύ φτωχό μπροστά στις υπερπολυτελείς κατοικίες που κατέχει πλέον ο Τζεφ Μπέζος από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του αποτελεί η πίσω αυλή που επιτρέπει να ξεκουράζεται το μυαλό και το σώμα, ενώ δίνει και την δυνατότητα στον ένοικο που αγαπάει την κηπουρική να ασχοληθεί με το αγαπημένο του χόμπι.


Το μικρότερο υπνοδωμάτιο που πλέον έχει την χρήση του παιδικού δωματίου, υπήρξε ένα από τα πρώτα γραφεία του Τζεφ Μπέζος, ενώ συνολικά υπάρχουν τρία υπνοδωμάτια στο σπίτι που δεν ξεχωρίζουν σε μέγεθος. Ένα τυπικό αμερικανικό σπίτι.

Τα μπάνια είναι σχεδόν δυο, καθώς το ένα έχει μόνο μια ντουζιέρα, ενώ το άλλο μοιάζει με μικρό παλάτι, καθώς είναι αρκετά μεγάλο και διαθέτει και μπανιέρα μεταξύ άλλων. Σημαντική διαφορά από τα παλάτια που έχει συνηθίσει πλέον ο ιδρυτής της Amazon.



Μια κατοικία που μοιάζει τόσο κοινή όμως κρύβει τεράστια ιστορία. Δεν έχεις εξάλλου πολλές φορές την τύχη να μείνεις σε ένα σπίτι όπου στο γκαράζ του γράφτηκε η σύγχρονη ιστορία του εμπορίου...

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs