Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019

Δεκάδες καλλίγραμμες barista διεκδικούν το δικαίωμα να σερβίρουν φορώντας μόνο τα μπικίνι τους (pics)


Οι εργαζόμενες διεκδικούν το δικαίωμά τους να φορούν μόνο τα μικροσκοπικά τους μπικίνι, την ώρα που ...
σερβίρουν τους πελάτες τους.
Στα «κάγκελα» βρίσκονται εκατοντάδες εργαζόμενες σε μπαρ και καφετέριες σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, καθώς ένας νόμος τους απαγορεύει να σερβίρουν τους θαμώνες των καταστημάτων που εργάζονται, φορώντας μόνο τα μαγιό τους.

Κάνε like στην σελίδα του E-eidhseis.com στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!


Πιο συγκεκριμένα, ο νόμος που τέθηκε σε ισχύ το 2017 απαγορεύει στους εργαζόμενους στις εν λόγω επιχειρήσεις να εργάζονται χωρίς να φορούν τουλάχιστον ένα σορτσάκι και μία μπλούζα που να καλύπτει τα απολύτως απαραίτητα, προκαλώντας κύματα αντιδράσεων, κυρίως από δεκάδες barista, οι οποίες έχουν βρει το «ελιξήριο» για να κρατούν ικανοποιημένους και πιστούς τους πελάτες τους.


Πολλές από τις γυναίκες που θεωρούν άδικη την σχετική νομοθεσία προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη για την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης, δημοσιεύοντας ταυτόχρονα φωτογραφίες των ίδιων κατά τη διάρκεια επιτέλεσης των καθηκόντων τους, σε μία προσπάθεια να κερδίσουν όσους περισσότερους υποστηρικτές γινόταν.


Η εκδίκαση της προσφυγής των Barista είναι προγραμματισμένη για την προσεχή εβδομάδα, ενώ ήδη ένα τοπικό δικαστήριο αναίρεσε την ισχύ του νόμου περί ενδυμασίας των barista μέχρι την οριστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, αιτιολογώντας την απόφαση ως επιβεβλημένη, καθώς περιορίζει κατά πολύ την ελευθερία έκφρασης των γυναικών, που υποστηρίζουν ότι η ενδυμασία τους αποτελεί μέσο επικοινωνίας με τους πελάτες τους.

Πλέον, λίγες μόνο ημέρες πριν την απόφαση σταθμό του Ανώτατου Δικαστηρίου, δεκάδες barista από κάθε γωνιά των ΗΠΑ κατακλύζουν τα social media με φωτογραφίες τους, κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων τους, φορώντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα...

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs