Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Σάλος στο διαδίκτυο με τον πάστορα που «ανέστησε νεκρό» Ειρωνικά σχόλια αλλά και την οργή


Τα ειρωνικά σχόλια αλλά και την οργή πολλών χρηστών του διαδικτύου προκάλεσε ένας Νοτιοαφρικανός πάστορας ...
που υποτίθεται ότι ανέστησε έναν νεκρό και ανέβασε το βίντεο με το "θαύμα" στο διαδίκτυο, προκαλώντας σάλο στους πιστούς.




Το βίντεο, με πρωταγωνιστή τον πάστορα Αλφ Λουκάου της προτεσταντικής εκκλησίας Alleluia Ministries International ανέβηκε το Σαββατοκύριακο στο διαδίκτυο και πολύ σύντομα έγινε viral.

Ο Λουκάου διακρίνεται να προσεύχεται και να ακουμπάει με τα χέρια του το "πτώμα" ενός άνδρα, ντυμένου στα λευκά, που είναι ξαπλωμένος μέσα σε ένα φέρετρο. Ο "νεκρός" –που πάντως φαίνεται να ανασαίνει κανονικά– ξαφνικά σηκώνεται και βγαίνει από το φέρετρό του, αν και αντί για ανεστημένος μοιάζει περισσότερο με... ζόμπι.



Μέσα σε λίγες ώρες, το χάσταγκ #ResurrectionChallenge ("Πρόκληση Ανάστασης") συγκέντρωσε χιλιάδες ακολούθους στο Twitter όπου οι χρήστες παρουσίαζαν τη δική τους "θαυματουργή" ανάσταση, όπως τη φανταζόταν ο καθένας. Ένας, ο Τζαστ Τζάσκα, βιντεοσκόπησε τον εαυτό του μέσα στην μπανιέρα του, σχολιάζοντας ότι "το ξυπνητήρι του τον ανέστησε για να ξυπνήσει".

Το "θαύμα" του Λουκάου καταγγέλθηκε όμως και από το γραφείο τελετών που είχε αναλάβει να οργανώσει την κηδεία του υποτιθέμενου νεκρού. "Θέλουμε να πάρουμε αποστάσεις από αυτήν την λεγόμενη ανάσταση", γράφει η εταιρεία Kings & Queens Funeral Services στην ανακοίνωση που εξέδωσε, προσθέτοντας ότι σκοπεύει να προσφύγει και στη δικαιοσύνη καταγγέλοντας μια "κακόβουλη" ενέργεια με στόχο να πληγεί η αξιοπιστία της.

Αποστάσεις τήρησε και η εκκλησία Alleluia Ministries International, τονίζοντας ότι "δεν επρόκειτο για θαύμα ανάστασης". Δεν θέλησε όμως να αντιδράσει στις επικρίσεις εκείνων που την κατηγόρησαν για εξαπάτηση των πιστών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs