Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Πλησιάζει το τέλος του ISIS: Οι Κούρδοι ετοιμάζονται για την τελευταία επίθεση


Έτοιμοι να επιτεθούν στο τελευταίο οχυρό του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία είναι οι Κούρδοι μαχητές, μετά ...
την αποχώρηση των αμάχων.




Πρόκειται για την περιοχή Μπαγκούζ, στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, που αποτελεί το τελευταίο οχυρό των τζιχαντιστών στη Συρία.

Ο Μουσταφά Μπαλί, εκπρόσωπος τύπου των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων» (SDF), όπως αποκαλείται ο αμερικανοκουρδικός συνασπισμός, δεν ανέφερε πότε αναμένει να ολοκληρωθεί η εκκένωση των αμάχων από την περιοχή, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό είναι συγγενείς των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

«Υπάρχει προφανώς ασφαλής διάδρομος για τους πολίτες, οι οποίοι εγκαταλείπουν την πόλη καθημερινά», πρόσθεσε ο Μπαλί.

«Θα εξαπολύσουμε επίθεση για να εξαφανίσουμε την παρουσία του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή, εκτός και αν παραδοθούν. Δεν τους έχουν απομείνει άλλες επιλογές. Επιβεβαιώνουμε ότι δεν έχουμε πρόθεση να γίνουν άλλες διαπραγματεύσεις», τόνισε ο Μπαλί.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν στις 29 Ιανουαρίου ότι ανέμεναν ότι οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους να χάσουν ένα μεγάλο μέρος των εδαφών του μέσα στις επόμενες εβδομάδες. 

Ο Συριακός Εμφύλιος Πόλεμος ξέσπασε τον Μάρτιο του 2011 ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από 350.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι 110.687 ήταν άμαχοι, από τους οποίους περισσότεροι από 20.000 ήταν παιδιά και σχεδόν 13.000 γυναίκες.


Επέστρεψαν στα σπίτια τους πάνω από 1.000 Σύροι πρόσφυγες

Το τελευταίο 24ωρο επέστρεψαν στις εστίες τους πάνω από 1.000 Σύροι που είχαν βρει καταφύγιο στην Ιορδανία και τον Λίβανο, σύμφωνα με το αρμόδιο κέντρο επιτήρησης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας (Center for Reconciliation of Opposing Sides and Refugee Migration Monitoring ).

«Κατά το τελευταίο 24ωρο συνολικά 1.053 πρόσφυγες επέστρεψαν στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας από δύο ξένες χώρες: 207 πρόσφυγες (62 γυναίκες και 105 παιδιά) από τον Λίβανο, 846 πρόσφυγες (254 γυναίκες και 431 παιδιά) από την Ιορδανία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs