Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Ανατροπή με σπάσιμο 5 μεγάλων δήμων. Δείτε ποιοι είναι – Με σταυρό οι ευρωεκλογές -


Αλλάζει το σκηνικό σε 5 μεγάλους δήμους, που θα σπάσουν τις επόμενες μέρες - λιγότερο από τρεις μήνες πριν ...
τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου - με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. 

................................


Πρόκειται για τους δήμους των νησιών Λέσβου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Σάμου και του Βελβεντού-Σερβίων νομού Κοζάνης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης σε σημερινή συνέντευξή του στον Νews24/7 έκανε γνωστό ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή σχετική τροπολογία. Συγκεκριμένα δήλωσε:«Η προσπάθεια που έγινε από τις υπηρεσίες μας για το σπάσιμο των μεγάλων δήμων ολοκληρώθηκε για την πρώτη φάση.Τη Δευτέρα κατατίθεται τροπολογία και θα ψηφιστεί την Τρίτη. Αφορά τους δήμους Λέσβου (θα γίνουν δύο δήμοι), Σάμου, Κέρκυρας (θα γίνουν τρεις δήμοι), Κεφαλλονιάς και Βελβεντού-Σερβίων του νομού Κοζάνης». 

Επίσης, προανήγγειλε τη συνέχιση της επεξεργασίας και για άλλους δήμους, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς υπάρχουν πολλά αιτήματα: «Θα συγκροτηθεί ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, που μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα δει πού υπάρχουν δυσλειτουργίες για να αντιμετωπιστούν. Ήδη έχουν κατατεθεί πολλά αιτήματα. Κάποια χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία. Κάποια είναι και δίκαια. Η προσπάθεια που έγινε με τον Καλλικράτη σε γενικές γραμμές ήταν σωστή. Όμως δεν λήφθηκαν υπόψη πολλές παράμετροι, πχ το ένας δήμος-ένα νησί δεν λειτούργησε σε όλες τις περιπτώσεις».

Στην ίδια συνέντευξη ο Αλ. Χαρίτσης ξεκαθάρισε ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό: «Οι ευρωεκλογές θα γίνουν με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 26 Μαΐου. Οι ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό. Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, τον Οκτώβριο του 2019».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs