Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Πολύνεκρο ναυάγιο στο Ιράκ: Βυθίστηκε φέρι στον ποταμό Τίγρη - Τουλάχιστον 72 νεκροί και 28 αγνοούμενοι


Τουλάχιστον 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 28 φέρονται ως αγνοούμενοι από τη βύθιση πορθμείου στον ποταμό Τίγρη ...
στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, όπου πολλές οικογένειες γιόρταζαν το Νεβρόζ, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών.
«Η Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας καταμέτρησε 72 νεκρούς στο ναυάγιο του πλοίου το οποίο μετέφερε οικογένειες με παιδιά που πήγαιναν σε ένα τουριστικό συγκρότημα στη Μοσούλη», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών και πρόσθεσε πως «28 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι».

«Το πλοίο βυθίστηκε γιατί μετέφερε μεγαλύτερο από τον επιτρεπόμενο αριθμό επιβατών, τουλάχιστον 100», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, στη Μοσούλη.


Iράκ - βύθιση πορθμείου

Οι οικογένειες, διευκρίνισε ο αξιωματούχος, διέπλεαν τον ποταμό με κατεύθυνση ψυχαγωγικά πάρκα όπου γίνονται παραδοσιακά πικ-νικ για το Νεβρόζ, την κουρδική Πρωτοχρονιά, που είναι αργία σε όλη τη χώρα.

Μετά τις σημαντικές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι αρχές άνοιξαν τους υδατοφράκτες προκειμένου να ελαττώσουν την πίεση στο επίπεδο του μεγάλου φράγματος της Μοσούλης. Είχαν εκδώσει προειδοποιήσεις λέγοντας πως οι παραπόταμοι του Τίγρη θα ήταν πιο επικίνδυνοι και η στάθμη του νερού πιο υψηλή.

Η υψηλή στάθμη του νερού έπαιξε επίσης κάποιον ρόλο στο ναυάγιο, διευκρίνισε ο αξιωματούχος στη Μοσούλη.

Βίντεο που μεταδόθηκαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δεκάδες ανθρώπους να επιπλέουν ή να προσπαθούν να επιπλεύσουν γύρω από ένα πλοίο, εν μέσω ισχυρού ρεύματος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs