Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Χωρίς δύο όργανα ασφαλείας τα 737 MAX που συνετρίβησαν σε Ινδονησία κι Αιθιοπία


Τα αεροσκάφη της Boeing, 737 MAX, που συνετρίβησαν σε Ινδονησία κι Αιθιοπία, είχαν πωληθεί από ...
την αμερικανική εταιρεία χωρίς δύο συστήματα ασφαλείας που διατίθενται ως έξτρα εξιπλισμός, έναντι επιπλέον κόστους.




Συγκεκριμένα, ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί η αιτία για τις δύο αεροπορικές τραγωδίες της Lion Air και της Ethiopian Airlines, αλλά οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα παρουσιάζουν ξεκάθαρες ομοιότητες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times, και τα δύο έξτρα συστήματα ασφαλείας που έλειπαν από τα δύο αεροσκάφη, πρόκειται για όργανα που ρυθμίζουν την κλίση πτήσης των αεροσκαφών και προειδοποιούν τον πιλότο για τυχόν απώλεια στήριξης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, η Boeing πρόκειται από εδώ και στο εξής να διαθέτει ως μέρος του στάνταρ εξοπλισμού των 737 MAX, τουλάχιστον, ένα από τα δύο, μέχρι σήμερα, έξτρα όργανα ασφαλείας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον Guardian, επαφίεται στις αεροπορικές εταιρείες να αγοράσουν αεροσκάφη που διαθέτουν αυτόν τον έξτρα εξοπλισμό, καθώς οι ρυθμιστές αερομεταφορών της κάθε χώρας δεν τις υποχρεώνουν, σχετικά. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι πως αρκετές αεροπορικές, ειδικά εκείνες χαμηλού κόστους, να μην περιλαμβάνουν τα συγκεκριμένα συστήματα ασφαλείας πτήσης κι αντ’ αυτού να επιλέγουν αισθητικές αναβαθμίσεις, όπως καλύτερα καθίσματα και φωτισμό.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs