Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019

Η αδυναμία των Αμερικανών στα πολυτελή χαρτιά τουαλέτας απειλεί τα δάση του Καναδά


Το μέσο τετραμελές νοικοκυριό στις ΗΠΑ χρησιμοποιεί πάνω από 45 κιλά χαρτί τουαλέτας κάθε ...
χρόνο
Μόνιμη ζημιά στα δάση του Καναδά κινδυνεύει να προκαλέσει η αγάπη των Αμερικανών στο πολυτελές χαρτί τουαλέτας σύμφωνα με έκθεση δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με την τηνέκθεση που συνέταξαν οι οργανώσεις Natural Resources Defense Council (NRDC) και Stand.earth η άρνηση των μεγάλων εταιριών χαρτικών να στραφούν προς πιο βιώσιμες πρώτες ύλες έχει καταστροφικές επιπτώσεις στα δάση και το κλίμα.

Υπολογισμοί αναφέρουν ότι κάθε χρόνο υλοτομούνται 28 εκτάρια καναδικών δασών, μια έκταση ίση με την Πενσυλβάνια. Ο χαρτοπολτός αντιπροσωπεύει το 23% των καναδικών εξαγωγών με δασικά προϊόντα.

Οι Αμερικανοί αν και αποτελούν το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού, εντούτοις εκπροσωπούν το 20% της κατανάλωσης σε χαρτομάντηλα. Όπως σημειώνεται στην έκθεση το μέσο τετραμελές νοικοκυριό στις ΗΠΑ χρησιμοποιεί πάνω από 45 κιλά χαρτί τουαλέτας κάθε χρόνο.

Οι συντάκτες της έκθεσης αποδίδουν την μεγάλη αυτή κατανάλωση στο «βομβαρδισμό» που δέχονται οι Αμερικανοί από διαφημίσεις για τα πολυτελή και μαλακά χαρτιά τουαλέτας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs