Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Όταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ παραδέχθηκε την ύπαρξη ΑΤΙΑ στο Αιγαίο


Μετά τον «θόρυβο» που προκάλεσε ο πρώην υπουργός Αμύνης του Καναδά με τις δηλώσεις του περί ύπαρξης ΑΤΙΑ και συγκάλυψης τους από ...
τις κυβερνήσεις του κόσμου, 
τώρα έρχεται στο «φώς» της δημοσιότητας μια δήλωση που είχε κάνει ο τότε Έλληνας υπουργός Αμύνης Ευάγγελος Αβέρωφ, με αφορμή ενός γεγονότος θέασης ΑΤΙΑ πάνω από το Αιγαίο.

Ένα «κυνηγητό» στα τέλη της δεκαετίας του 1970 πάνω από το Αιγαίο μεταξύ ενός Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενο Αντικείμενο (ΑΤΙΑ) και ενός μαχητικού αεροσκάφους τύπου Α-7Η Corsair της Πολεμικής Αεροπορίας, ήταν η αφορμή για μια ιστορική δήλωση.

Ο ίδιος o κ. Ευάγγελος Αβέρωφ εξέπληξε τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη τύπου που έγινε μετά το περιστατικό αυτό, όταν προέτρεψε για μια επείγουσα έρευνα του φαινομένου αυτού.

Ο τότε υπουργός Eθνικής Αμύνης κ. Αβέρωφ, επέστρεφε από μια επίσκεψη του στο ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες πού προέρχονται από τον αντισμήναρχο της Ελληνικής Αεροπορίας Ε. Πετ……… ο υπουργός είχε ενδιαφερθεί εδώ κι αρκετό καιρό για τα ΑΤΙΑ, και μάλιστα στη διάρκεια τού ταξιδιού του προς την Αθήνα κρατούσε μέσα στο αεροπλάνο σχετικές σημειώσεις. Δεν ήξερε προφανώς ακόμα ότι ένας αξιωματικός στην Αθήνα είχε ήδη αναφέρει μερικές από τις παρατηρήσεις του πιλότου του A7Η, μαζί με μια δήλωση πού επέμενε ότι δεν υπήρχε «καμιά ουσία» στις αναφορές για ΑΤΙΑ.

Ο κ. Αβέρωφ επρόκειτο να εμφανιστεί σε μια συνηθισμένη συνέντευξη τύπου, για να συζητήσει θέματα του ΝΑΤΟ. Η συγκέντρωση αυτή συνέβη στο ξενοδοχείο Σελέκτ, κοντά στη Πλάκα, στην Αθήνα. Ο κ. υπουργός προς μεγάλη έκπληξη των συνεργατών του και όλων εκείνων που πιστεύουν στην ύπαρξη μίας επίσημης πίεσης για ένα δήθεν «ξεσκέπασμα» της υπόθεσης των ΑΤΙΑ, είχε φαίνεται αποφασίσει ν’αλλάξει τακτική, σχολιάζοντας δημόσια το αυξανόμενο μυστήριο των ιπταμένων δίσκων στην Ελλάδα. Είχε δε στη διάθεση του έναν φάκελο που κάλυπτε αρκετά περιστατικά ΑΤΙΑ, στα οποία περιλαμβανόταν κι εκείνο τού Α-7Η. Ύστερα λοιπόν από τα προκαταρκτικά σχόλια πάνω σε άλλα θέματα, ό κ. Αβέρωφ έκανε την ιστορική δήλωση ότι δεν αμφιβάλει πια για την ύπαρξη των ΑΤΙΑ. Σιωπή έπεσε στην αίθουσα. Ο υπουργός κοίταξε με νόημα τους δημοσιογράφους κι έκανε μία δήλωση απίστευτης σπουδαιότητας για έναν άνθρωπο της θέσης πού αυτός κατείχε: «Θ έ λ ω να συστήσω να εξεταστεί ή περίπτωση μίας έρευνας άμεσης ανάγκης σχετικά με την προέλευση και την ταυτότητα των άγνωστων αυτών εναέριων φαινομένων». Υπάρχουν πάντως σοβαρές ενδείξεις ότι ο κ. Αβέρωφ ή άλλαξε γνώμη ή δέχτηκε τις προτροπές «ανωτέρων» του για να υιοθετήσει μια διαφορετική άποψη. Σύμφωνα με τον βοηθό στρατιωτικό ακόλουθο η άποψη αυτή εκφράζει την προσωπική άποψη του κ. Αβέρωφ και όχι την επίσημη Ελληνική κυβέρνηση.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs