Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Καναδάς: Ηλικιωμένος πέρασε το χειμώνα εγκλωβισμένος στο σπίτι του από το χιόνι – Επέζησε με κονσέρβες [εικόνες & βίντεο]


Ολόκληρη επιχείρηση έστησε η αστυνομία της Οτάβα για τη διάσωση ενός ηλικιωμένου, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί ...
επί πολλές εβδομάδες στο σπίτι του, εξαιτίας του χιονιού που είχε συσσωρευτεί μπροστά και γύρω από την κατοικία του.
Έπειτα από κλήσεις των ανήσυχων γειτόνων του που είχαν επιστρέψει από διακοπές στην Φλόριντα, η αστυνομία στην καναδική πρωτεύουσα ανέφερε σε μια σειρά από tweets της ότι «βρήκε στο σημείο χιόνι ενός ολόκληρου χειμώνα που είχε συσσωρευτεί στην είσοδο» του σπιτιού και «κανένα ίχνος ζωής ή από πατημασιές» στο χιόνι.

Αφού εισέβαλαν στο σπίτι και φοβούμενοι το χειρότερο, οι αστυνομικοί βρήκαν τον ηλικιωμένο άνδρα «μόνο του και ζωντανό». Τους είπε ότι «μετά αφότου εγκλωβίστηκε από τα χιόνια, πέρασε το χειμώνα επιβιώνοντας με ό,τι είχε στο ντουλάπι» τρώγοντας μοιρασμένες και μικρές μερίδες φαγητού από κονσέρβα.


Επί μιάμιση ώρα και με τη βοήθεια ενός εκσκαφέα, οι αστυνομικοί στη συνέχεια απομάκρυναν το χιόνι και τα κομμάτια πάγου που είχαν σχηματιστεί γύρω από την κατοικία του άνδρα


Οι χιονοπτώσεις από τις αρχές του χειμώνα στην καναδική πρωτεύουσα προκάλεσαν συσσώρευση χιονιού πάνω από δύο μέτρα, με μια χιονοθύελλα στα μέσα Φεβρουαρίου να αναγκάζει τις αρχές να κλείσουν τα σχολεία.


Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα προς σεβασμό στην ιδιωτική του ζωή, ήταν 60αρης ή 70αρης, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης και οι γείτονές του τον χαρακτήριζαν μοναχικό άνθρωπο που απέφευγε τις επαφές και έφευγε από την οικεία του σπανίως, κυρίως τη νύχτα.

Οι αρχές δεν ανέφεραν για πόσο χρονικό διάστημα ο άνδρας είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι του, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν για αρκετές εβδομάδες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η αστυνομία τόνισε ότι του έδωσε προμήθειες και ζήτησε από τις κατάλληλες υπηρεσίες να εγγυηθούν την ευημερία του στο μέλλον. Με ένα τελευταίο tweet της για το περιστατικό, κάλεσε τους πολίτες να θυμούνται να «λαμβάνουν τακτικά νέα από τους γείτονές τους».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs