Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Κόντρα Ιταλίας-Γαλλίας για την... καρμπονάρα


Η κόντρα έχει ξεκινήσει από την... Μόνα Λίζα

Αφορμή τώρα είναι όχι κάποια πολιτική, οικονομική ή αθλητική διαφορά αλλά η καρμπονάρα...



Στο βίντεο υποτίθεται ότι καταγράφεται η γαλλική εκδοχή της φημισμένης ιταλικής μακαρονάδας. Αυτό που εξόργισε τους Ιταλούς ήταν στο βίντεο φαίνεται να βράζονται μαζί με το μπέικον ενώ στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν χειρότερα από την προσθήκη κρεμμυδιού και κρέμας γάλακτος. Το «τελικό χτύπημα» για τους Ιταλούς ήταν το ωμό αβγό που πέφτει πάνω στο πιάτο.

«Μείνετε στα βατραχοπόδαρα», «Μας πήρατε τη Μόνα Λίζα, αφήστε μόνη της την καρμπονάρα» ήταν ορισμένα από τα πιο ευγενικά σχόλια των Ιταλών για το βίντεο που έχει ήδη 1,3 εκατομμύρια views και έχει γίνει viral στην Ιταλία. Οι πιο υπερβολικοί ζητούν μάλιστα την παρέμβαση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι. «Συγχωρέστε τους, γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν» έγραψε ένας χρήστης στην ομάδα ‘Sai coma manga?’ (πώς το τρώτε αυτό;) που δημιουργήθηκε στο Facebook.
Στη διαμάχη ενεπλάκη και η εταιρεία ζυμαρικών Μπαρίλα καθώς στο βίντεο φαίνεται να χρησιμοποιούνται δικά της ζυμαρικά. «Θέε μου! Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις δημιουργικές "μεταφράσεις" της μυθικής καρμπονάρας, αλλα αυτό πάει πολύ... Désolé! (σ.σ. συγγνώμη στα γαλλικά)» ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε στη σελίδα της εταιρείας στο Facebook.




Αποτέλεσμα των αντιδράσεων ήταν τελικά η ιστοσελίδα démotivateur.fr που δημοσίευσε το βίντεο τελικά να το «κατεβάσει» και να το αντικαταστήσει με μια σωστή συνταγή της καρμπονάρα.

Για την ιστορία η ιταλική παράδοση θέλει την καρμπονάρα να παρασκευάζεται με μακαρόνια, μπέικον, αυγά, τυρί πεκορίνο και φρέσκο πιπέρι.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs