Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπών που εξέδιδε φοιτήτριες και ανήλικες


Ακόμη και ανήλικες κοπέλες από το εξωτερικό εξέδιδε το μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας, που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., επιτυγχάνοντας ...
γερό πλήγμα στη μαφία του αγοραίου έρwτα.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, για μήνες παρακολουθούσαν τα μέλη ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα μαστρoπείας που δρούσαν στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά 26 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 15, ανάμεσα τους και ο ως «εγκέφαλος».

Για περισσότερα από τρία χρόνια το κύκλωμα έφερνε γυναίκες από το εξωτερικό (Ρωσία, Ρουμανία, Αλβανία κ.ά.), με το πρόσχημα της εργασίας ως οικιακή βοηθοί κ.ά. δουλειές, ωστόσο, με το που πάταγαν το πόδι τους στην Ελλάδα ξεκινούσε ο εφιάλτης τους, καθώς τις εξέδιδαν μέσω «γραφείου» ερwτικών ραντεβού, το οποίο λειτουργούσε από το διαδίκτυο.

Ανάμεσα στα θύματα των μαστροπών είναι και Ελληνίδες, κυρίως φοιτήτριες. Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της, τα μέλη της εντόπιζαν γυναίκες, που βρίσκονταν σε ευάλωτη οικονομική και κοινωνική θέση, τις προσέγγιζαν και στη συνέχεια είτε αποσπούσαν τη συναίνεσή τους με τη χρήση ψεύτικων υποσχέσεων, είτε τις παρέσυραν, με πληρωμές και υποσχέσεις πολυτελούς διαβίωσης, με σκοπό να απασχοληθούν ως εκδιδόμενες για λογαριασμό τους.

Προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις τους, παρείχαν ταυτόχρονα τόσο υποσχέσεις νόμιμης εργασίας, όσο και ψευδείς διαβεβαιώσεις για τη δυνατότητα απασχόλησης τους αποκλειστικά ως συνοδών, χωρίς την πραγματοποίηση σeξουαλικών επαφών. Να σημειώσουμε ότι το κύκλωμα κανόνιζε καθημερινά σχεδόν 30 ερwτικά ραντεβού, έναντι 130 ευρώ το καθένα.


Το «στημένο» ερwτικό ραντεβού

Το κουβάρι των συλλήψεων άρχισε να ξετυλίγεται το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης 14 Μαρτίου, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να έχουν κλείσει ερwτικό ραντεβού, μέσω του «γραφείου», σε ξενοδοχείο της Αττικής. Μόλις η κοπέλα ανέβηκε στο δωμάτιο και πήρε τα συμφωνημένα και προσημειωμένα χρήματα, ο «πελάτης» της αποκάλυψε την ταυτότητα του και τη συνέλαβε, ενώ συνάδελφοι του πέρασαν χειροπέδες στο άτομο που την είχε πάει με το αυτοκίνητο του και την περίμενε κάτω από το ξενοδοχείο.

Την ίδια ώρα, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων το αρχηγικό μέλος, καθώς και τρία άτομα που είχαν το διακριτό ρόλο της εξεύρεσης και στρατολόγησης των γυναικών. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα - κατά περίπτωση - εγκλήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σwματεμπορίας, πoρνογραφίας ανηλίκων, μαστρwπείας, ψευδής ανωμοτί κατάθεσης, της νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί αλλοδαπών, καθώς και για καταδικαστικές αποφάσεις.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι, μόνο το τελευταίο τρίμηνο η εγκληματική οργάνωση είχε προβεί στην γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή στην πoρνεία τουλάχιστον 45 γυναικών, μεταξύ των οποίων και μίας ανήλικης κοπέλας, στην οποία και παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Τα ερwτικά ραντεβού των εκδιδομένων, κανονίζονταν μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων που χειρίζονταν τουλάχιστον τέσσερα μέλη της οργάνωσης, σε προκαθορισμένες βάρδιες, ενώ πραγματοποιούνταν σε ξενοδοχεία και οικίες στην Αττική. Επίσης, μεγάλος αριθμός οδηγών, ήταν επιφορτισμένοι με τη μεταφορά των γυναικών στα ξενοδοχεία και τις οικίες, όπου πραγματοποιούνταν οι ερwτικές συνευρέσεις, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων, παρακρατούνταν από τα μέλη της οργάνωσης και διαμοιράζονταν, αναλόγως με τον ρόλο που κατείχαν.

Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν στη λήψη επαγγελματικών γυmνών φωτογραφιών και βίντεο των εκδιδoμένων, σε πολυτελή οικία στα νότια προάστια. Το υλικό διέθεταν, κυρίως μέσω ιστοσελίδας που λειτουργούσαν, αποσκοπώντας στην προσέλκυση περισσότερων υποψήφιων πελατών και κατ’ επέκταση στη μεγιστοποίηση των κερδών της οργάνωσης. Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

το χρηματικό ποσό των 4.390 ευρώ,

επτά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

μικροποσότητα κoκαΐνης και ακατέργαστης κάννaβης,

22 ηλεκτρονικές συσκευές (laptop, tablet, φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα),

μεταλλική σιδερογροθιά και

πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων αναφορικά με τη λειτουργία του «γραφείου» ερwτικών ραντεβού.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Ήδη η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενημερώσει τις αστυνομίες των κρατών, απ’ όπου το κύκλωμα έφερνε γυναίκες!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs