Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019

Σοkαρουν οι εικόνες του Mr. Bitcoin μέσα από την φυλακή - Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Αλεξάντερ Βίνικ


Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του Mr. Bitcoin, Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος κάνει απεργία πείνας εδώ και 90 ημέρες. ...
Ο Mr. Bitcoin διαμαρτύρεται για την παράνομη κράτησή του, η οποία ξεπερνά τους 18 μήνες, 
το ανώτατο όριο προφυλάκισης που προβλέπεται από το ελληνικό Σύνταγμα.

Ο Βίνικ κατηγορείται ότι ξέπλενε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, χρήματα τα οποία προέρχονταν από εκβιάσεις μετά από κυβερνοεπίθεσεις και απαίτηση λύτρων. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.


«Είμαι αιχμάλωτος πολέμου; Είμαι όμηρος της Ελληνικής κυβέρνησης; Έπρεπε να με έχουν ελευθερώσει από τις 26 Ιανουαρίου, με βάση το σύνταγμά τους, αλλά δεν το κάνουν. Δεν απαντούν στο αίτημά μας. Είμαι φυλακισμένος με ένα αδιανόητο καθεστώς…», τονίζει.


Οι δικηγόροι του, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Τιμοφέυ Μουσάτωφ, δημοσιοποίησαν φωτογραφίες του Mr. Bitcoin, οι οποίες είναι σοκαριστικές. Ο Βίνικ ζυγίζει πλέον 57 κιλά και οι γιατροί που τον παρακολουθούν εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση της υγείας του.


Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, η μεταφορά του σε νοσοκομείο έχει «κολλήσει» στο μεταγωγών.


Τον Βίνικ ζητούν ΗΠΑ, Ρωσία και Γαλλία. Ο 39χρονος έχει δηλώσει ο ίδιος, συναινεί στην έκδοσή του στη Ρωσία, από όπου κατάγεται και διαμένει, τονίζοντας πως εκεί βρίσκεται η σύζυγός του με διαγνωσμένο καρκίνο στον εγκέφαλο, και τα δύο ανήλικα παιδιά του.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs