Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Κόβει την ανάσα το νέο ρεπορτάζ του Vice με εξομολογήσεις ανθρώπων την ώρα που τους πιάνει κόψιμο


Σοκ. Γροθιά στο στομάχι. Τροφή για σκέψη. Αυτές είναι κάποιες μόνο από τις εκφράσεις που...
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για το νέο ρεπορτάζ του Vice Greece το οποίο αποτελεί ακόμα μια τομή στη σύγχρονη δημοσιογραφία.Οι δημοσιογράφοι του εναλλακτικού ΜΜΕ κατόρθωσαν για άλλη μια φορά να πιάσουν τον παλμό της ενημέρωσης, καλύπτοντας για τρια ολόκληρα εικοσιτετράωρα τη ζωή ανθρώπων που πάσχουν από έντονες στομαχικές διαταραχές, διανκυκτερεύοντας μάλιστα στα σπίτια τους, έτσι ώστε να μη χαθεί ούτε δευτερόλεπτο έρευνας. Η κάμερα του Vice κατέγραψε με ανατριχιαστική λεπτομέρεια τα πάντα. Από τον ιδρώτα της πρώτης ενόχλησης στο στομάχι μέχρι και το απεγνωσμένο τρέξιμο προς την κοντινότερη τουαλέτα και οι σκληρές αυτές εικόνες είναι βέβαιο ότι θα ανατριχιάσουν ακόμη και τον πιο υποψιασμένο τηλεθεατή.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με έναν από τους δαιμόνιους ρεπόρτερ της πλατφόρμας, ο οποίος δέχτηκε να μοιραστεί μαζί μας ψήγματα από το έντονο παρασκήνιο του συγκλονιστικού ρεπορτάζ. «Δεν σας κρύβω πως όταν ξεκίνησα να δουλεύω στο Vice γνώριζα πως θα κληθώ να αντιμετωπίσω δύσκολες καταστάσεις, διαφορετικές από αυτές στις οποίες είχα μάθει στην προηγούμενη δουλειά μου. Νόμιζα ότι έχω γερό στομάχι ωστόσο στη συγκεκριμένη έρευνα λύγισα. Ήμουν ο τρίτος δημοσιογράφος που ανέλαβε να τρέξει το θέμα, καθώς οι προηγούμενοι δεν άντεξαν και τα παράτησαν. Το έφερα εις πέρας ωστόσο οι εικόνες που είδα θα μου μείνουν για πάντα στο μυαλό και θα με στοιχειώσουν», μας διηγείται το μέλος της ομάδας του Vice και συνεχίζει:

«Όταν έβλεπα αυτούς τους ανθρώπους να βρίσκονται στις δουλειές τους και ξαφνικά να παγώνουν και να αναζητούν εσπευσμένα τη λύτρωση του καμπινέ, κάτι έσπαγε μέσα μου, έχασα για πάντα την αθωότητά μου. Ελπίζω τουλάχιστον όσοι δουν το ρεπορτάζ να αναγνωρίσουν το μαρτύριο αυτών των ανθρώπων από μια πάθηση τόσο συχνή μα τόσο επώδυνη και κοινωνικά μη αποδεκτή».

Το ρεπορτάζ με τίτλο «Αδύναμα στομάχια για γερά στομάχια» θα προβληθεί στις αρχές του καλοκαιριού από τη συχνότητα του ANT1, αμέσως μετά το μεγάλο αφιέρωμα του Vice στο πρώτο μπαρ κτηνοβασίας στην Αθήνα και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις σκληρές μα σίγουρα παιδευτικές εικόνες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs