Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

ΜΑΚΑ: Το μυστικό των Ίνκας για άριστες ερwτικές επιδόσεις που εξαφανίζει τα φαινόμενα… ύφεσης


Πρόκειται για ένα αρχαίο μυστικό που οι ιδιότητές του είναι ευεργετικές έως σήμερα...
!




Δείτε τις εκπληκτικές του ιδιότητες.

Το Lepidium meyenii, όπως λέγεται επιστημονικά το μάκα, μοιάζει με ραπάνι και καλλιεργείται ως λαχανικό ευρείας χρήσης στα υψίπεδα των Άνδεων, ιδιαίτερα στο Περού, καθώς είναι πλούσιο σε διατροφικά συστατικά. 

Θεωρείται όμως πολύτιμο και για τη φαρμακευτική, τονωτική και όχι μόνο δράση του. Οι ΄Ινκας γνώρισαν το μάκα από τους ντόπιους πληθυσμούς και το εκτίμησαν τόσο, που έδιναν ποσότητες μάκα στους ισπανούς κατακτητές ως φόρο, ενώ οι πολεμιστές τους δεν ξεκινούσαν ποτέ για τη μάχη αν δεν είχαν προηγουμένως φάει άφθονο μάκα, που πίστευαν ότι τους έδινε θάρρος, δύναμη, αντοχή και ενέργεια. 

Στην παραδοσιακή περουβιανή ιατρική, η αποξηραμένη ρίζα του μάκα θεωρείται αποτελεσματική στη θεραπεία σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δυσλειτουργιών, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την αντιμετώπιση της αναιμίας, των διαταραχών του κύκλου και της εμμηνόπαυσης, ενώ συνιστάται και για την ελαφρά αντικαταθλιπτική της δράση.


Τι έδειξαν οι έρευνες

Οι πανεπιστημιακές έρευνες που έγιναν σε τρωκτικά το ’60 και ’70 με σκόνη και εκχύλισμα μάκα, στο Περού και στην Κίνα αντίστοιχα, επιβεβαίωσαν τις δοξασίες γύρω από τις αφροδισιακές του ιδιότητες ως προς τη συχνότητα των επαφών, το χρόνο επίτευξης της στύσης και την αύξηση της ποσότητας του σπέρματος. Αργότερα, μια επιστημονική έρευνα που έγινε σε 57 υγιείς άνδρες από 21 έως 56 ετών, που ελέγχθηκε με πλασέμπο, έδειξε ότι όσοι πήραν 1,5 γρ. ή 3 γρ. μάκα την ημέρα και ρωτήθηκαν μετά από 4, 8 και 12 εβδομάδες, διαπίστωσαν μια αύξηση της ερwτικής επιθυμίας και ταυτόχρονα σημαντική βελτίωση της ψυχικής τους διάθεσης έναντι της ομάδας ελέγχου, χωρίς να παρατηρηθεί μεταβολή στα επίπεδα των σεξουαλικών ορμονών. Ωστόσο, η επίδραση του μάκα δεν έχει διερευνηθεί επιστημονικά σε άνδρες με στυτική δυσλειτουργία ή στειρότητα.

Δοσολογία: Βάλτε 1-3 κουταλάκια σκόνης μάκα σε 1 ποτήρι νερό, ζεστό ή κρύο, γάλα ή χυμό. Μπορείτε ακόμη να το προσθέσετε σε διάφορα φαγητά, όπως γιαούρτι, δημητριακά πρωινού κ.ά. Μάκα σε σκόνη, για να φτιάξετε αφέψημα, θα βρείτε σε καταστήματα που διαθέτουν ξένα βότανα και σε κάψουλες στα μεγάλα φαρμακεία με σκευάσματα βοτανοθεραπείας.

Αντενδείξεις: Δεν έχουν καταγραφεί.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs