Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Έφηβη έσωσε την αδερφή της: Είδα ότι δεν ανέπνεε, εφάρμοσα τεχνητή αναπνοή


Η 14χρονη Νεφέλη μιλά για την ημέρα που έσωσε την 10χρονη αδελφή της από πνιγμό, βάσει όσων ...
είχε μάθει από το πρόγραμμα Kids Save Lives





Η Νεφέλη είναι η 14χρονη που έσωσε από πνιγμό την 10χρονη αδελφή. Έναν μήνα πριν είχε εκπαιδευθεί στο σχολείο της στην Βασική Υποστήριξη Ζωής από τους εθελοντές του Kids Save Lives. Η Νεφέλη είναι το πρώτο παιδί στην Ελλάδα και από τα πρώτα παιδιά στον κόσμο που σώζουν μια ανθρώπινη ζωή.

H Νεφέλη μίλησε πρώτη φορά δημόσια για την ημέρα εκείνη, με την επιθυμία να διαδωθεί το μήνυμα ότι όλα τα παιδιά μπορούν να κάνουν ότι έκανε και η ίδια, καλώντας τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά να εκπαιδευθούν όπως εκείνη.

«Όταν είδα ότι δεν ανέπνεε, εφάρμοσα εμφυσίσεις και τεχνητή αναπνοή για δύο λεπτά. Ξαφνικά η αδερφή μου άρχισε να κουνιέται και τότε έλεγξα την αναπνοή της. Όταν είδα ότι ανέπνεε, την έθεσα σε “θέση ασφαλείας”. Το ασθενοφόρο έφθασε μετά από 30 λεπτά», περιγράφει με ψυχραιμία τις δραματικές στιγμές όπου έσωσε την ζωή της αδερφής της!


Η Νεφέλη χάρη στις γνώσεις που απέκτησε από το εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Kids Save LIves, έσωσε την 10χρονη αδερφή της όταν την εντόπισε να μην αναπνέει καθώς πνίγηκε στην πισίνα του σπιτιού τους. Άρχισε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, συγκλονίζοντας τον γιατρό και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο, και επανέφερε στην ζωή την μικρή της αδερφή.

Τα περιστατικά παιδιών τα οποία μετά την εκπαίδευση τους έχουν σώσει συμμαθητές τους, συγγενικά τους πρόσωπα, κ.α. είναι δεκάδες σε όλη τη χώρα!

Οι εθελοντές του Kids Save Lives έχουν εκπαιδεύσει περισσότερους από 30.000 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε 312 σε όλη την χώρα.

Το KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ, είναι ένας Ανθρωπιστικός Οργανισμός, του οποίου τα μέλη με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας εκπαιδεύουν μαθητές σχολικής ηλικίας , εκπαιδευτικούς και πολίτες από το 2010. Προσφέρει πάντοτε τις υπηρεσίες του δωρεάν, μέσω των δεκάδων εθελοντών Εκπαιδευτών οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι από διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς όπως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.

Το εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του ΥΠΠΕΘ με σκοπό την εκπαίδευση σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας.
Πηγή: kallitheaonline.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs