Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Θρίλερ με τον serial killer στην Κύπρο: Εντοπίστηκαν βαλίτσες στην «Κόκκινη Λίμνη» (pics)


Εντοπίστηκαν βαλίτσες στην «Κόκκινη Λίμνη» στην περιοχή του Μιτσερού στην Κύπρο. Ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς είχε...
ομολογήσει ενώπιον των Αρχών πως είχε ξεφορτωθεί τις σορούς τριών εκ των θυμάτων του στην περιοχή, αφού πρώτα τις είχε τοποθετήσει σε βαλίτσες.




Σύμφωνα με το politis.com.cy, δύο βαλίτσες εντοπίστηκαν στη λίμνη από κάμερα και έχει μεταβεί στο σημείο ο ιατροδικαστής Νικόλαος Χαραλάμπους. Η επιχείρηση για την ανάσυρσή τους θα γίνει την Κυριακή του Πάσχα. 

Ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς είχε ομολογήσει ενώπιον των ανακριτών πως στην «Κόκκινη Λίμνη» είχε πετάξει την 31χρονη Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες, την 36χρονη Livia Florentina Bunea και την οκτάχρονη κόρη της Elena Natalia από τη Ρουμανία. 

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες στη λίμνη του Ξυλιατού για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra, κόρη της Mary Rose, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο μεταλλείο του Μιτσερού. Τη σορό του παιδιού αναζητούν δύτες στη λίμνη Μεμί.

O serial killer έγραψε σε δέκα σελίδες την ομολογία του για τους επτά φόνους 

Συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου για ανανέωση διατάγματος προσωποκράτησης του για άλλες 8 μέρες.

Σκεπτικός αλλά και λακωνικός απάντησε σε διαδικαστικού χαρακτήρα ερωτήσεις της Δικαστού με δυο τρεις λέξεις, όπως «μάλιστα», «συμφωνώ», «όχι».

Για πρώτη φορά ο επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης ανέφερε ότι στις 25 Απριλίου ο ίλαρχος ζήτησε από τους ανακριτές κόλλες χαρτί. Στις 10 συνολικά κόλλες χαρτιού, ο ίλαρχος κατέγραψε τους 7 φόνους που διέπραξε και τις λεπτομέρειές τους.

Στη συνέχεια, ο «Ορέστης» ζήτησε από τους ανακριτές να τον μεταφέρουν στα σημεία, όπου βρίσκονται οι σοροί των θυμάτων του για να υποδείξει σκηνές. Τους οδήγησε στην περιοχή της Ορούντας, στο πεδίο βολής «Κάμπος του Μύλου» όπου εντόπισαν σε λάκκο το πτώμα της γυναίκας από το Νεπάλ, την οποία φέρεται να κατονόμασε σήμερα στο Δικαστήριο και πρόκειται για την Κάτχα Ανου. Ο 35χρονος ύποπτος προέβη επίσης σε υπόδειξη στο Μιτσερό και συγκεκριμένα στην Κοκκινοπεζούλα, περιοχή που βρίσκεται απέναντι από το φρεάτιο που ανασύρθηκαν δυο σοροί.


Και η Σκότλαντ Γιαρντ στις έρευνες 

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση του λοχαγού και σε μία προσπάθεια να λύσουν το γρίφο, οι κυπριακές Αρχές κάλεσαν στο νησί κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα είναι τα θύματα του Νίκου Μεταξά.

Το κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ θα αποτελείται από πέντε εμπειρογνώμονες οι οποίοι εξειδικεύονται σε τέτοιου είδους υποθέσεις, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Ήδη οι βρετανικές Αρχές έχουν το προφίλ του δράστη, όπως το έχουν σκιαγραφήσει από την κυπριακή αστυνομία και βάσει των πληροφοριών που έχουν συλλέξει στέλνουν στο νησί:

Ιατροδικαστή

Δικανικό Ψυχολόγο για να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του 35χρονου

Σύμβουλο Εγκλημάτων

Ανακριτή που έχει ασχοληθεί με ανάλογες υποθέσεις

Εμπειρογνώμονα που έχει ασχοληθεί με ανάλογες υποθέσεις


Το χρονικό των εγκλημάτων 

Οι ανακριτές εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα, όμως τηρούν κάποιες επιφυλάξεις γι’ αυτό και θα τον καλέσουν για νέα ανάκριση.

Όπως προκύπτει από τη χαρτογράφηση των δολοφονιών, το 2018 ήταν η χρονιά που διέπραξε τις πιο πολλές δολοφονίες, τέσσερις στον αριθμό, ενώ άρχισε να δρα τέλος του 2016. Συγκεκριμένα, στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 είχαν εξαφανιστεί η 36χρονη μητέρα από τη Ρουμανία και η 8χρονη κόρη της.


Τον επόμενο χρόνο, στις 13/12/2017 σκότωσε Mary την Maricar. Το κοινό στοιχείο για τις δύο αυτές δολοφονίες, είναι ότι ο 35χρονος πετούσε τα θύματά του στον ίδιο χώρο, την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.


Το 2018 σκότωσε τέσσερα θύματα. Τον Μάιο τη Mary Rose και την 6χρονη κόρη της Sierra και το καλοκαίρι του 2018 σκότωσε την αλλοδαπή γυναίκα.


Το τελευταίο θύμα του ήταν η Arian Palanas την οποία στραγγάλισε και πέταξε στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού και η σορός της ανασύρθηκε την περασμένη Τρίτη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs