Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

«Δεν μπορώ να πιστέψω πως σκότωθηκε άνθρωπος»: Τι λέει ο 62χρονος για τη φονική σαΐτα στην Καλαμάτα


«Είμαι 62 χρονών και επί πενήντα χρόνια παίρνω μέρος στον σαϊτοπόλεμο χωρίς ποτέ να γίνει κάποιο ατύχημα από μένα»...
, δηλώνει ο άνδρας που εκτόξευσε τη σαΐτα που σκότωσε τον 53χρονο εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη στην Καλαμάτα.




«Δυστυχώς κάποια στιγμή όπως κρατούσα στο χέρι μου αναμμένη μια σαΐτα, πήρε φωτιά μια άλλη σαΐτα που ήταν μέσα στο ταγάρι μου και το τρύπησε. Η σαΐτα αυτή έφυγε από την κάτω πλευρά του ταγαριού και οι υπόλοιπες σαΐτες πήραν και αυτές φωτιά. Τότε έβγαλα το ταγάρι και το άφησα στο έδαφος και αμέσως το πάτησα, για να μη φύγουν οι υπόλοιπες σαΐτες και πάνε προς τον κόσμο… Δε μπορώ να πιστέψω ότι από τη δική μου σαΐτα σκοτώθηκε άνθρωπος», δήλωσε ο 62χρονος στο Open. 

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, λίγες μέρες πριν τον σαϊτοπόλεμο, ο 62χρονος είχε μιλήσει σε τοπικό κανάλι για τις προετοιμασίες και ευχόταν να πάνε όλα «όπως πρέπει και να μη γίνει ζημιά».

Στην κηδεία πήγε και ο δήμαρχος Καλαμάτας,Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις μετά το συμβάν λέγοντας πως «το έθιμο του σαϊτοπόλεμου είναι στον DNA των Μεσσήνιων». 

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτηση αυτή, ο κ. Νίκας προχώρησε σε αναδίπλωση.

Αναφερόμενος στον τραγικό θάνατο εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, είπε «Τον Κώστα τον γνωρίζω πάνω από δέκα χρόνια, γνωρίζω και την οικογένειά του. Φανταστείτε πόσο έχω συγκλονιστεί. Δεν βλέπω με αδιαφορία το γεγονός. Έχω συγκλονιστεί». 

«Με το θάνατο του Κώστα, δεν νομίζω ότι έχει μέλλον αυτός ο θεσμός αν δεν υπάρξει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, όπου θα υπάρχουν όροι διεξαγωγής του. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν νομίζω ότι μετά το θάνατο του Κώστα μπορεί να πάρει απόφαση» σημείωσε.

«Με αηδίασε, να σας πω την αλήθεια, η δήλωση του Νίκα. Θα μπορούσε πολύ απλά να μην την κάνει ή να την κάνει καιρό μετά και να πει ένα συλλυπητήρια, κάτι. Δεν ξέρω πώς μπόρεσε να προβεί σε αυτή τη δήλωση», δήλωσε ο γιος του εικονολήπτη.

«Γνωρίζω ότι δεν υπήρχε άδεια για όλο αυτό τόσα χρόνια και απλά έκαναν τα στραβά μάτια όλοι και για αυτό δεν υπήρχε ούτε αστυνομία, ούτε ασθενοφόρο, ούτε πυροσβεστική εκεί, ούτε τίποτα», συνέχισε ο γιος του εικονολήπτη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs