Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Έκλεισαν Airbnb στο Άμστερνταμ και τους έβαλαν σε... κοντέινερ (pics)


Μπροστά σε μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε ένας Βρετανός επισκέπτης της ολλανδικής πρωτεύουσας, ο οποίος θεωρούσε πως είχε ...
κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή σχετικά με το θέμα της διαμονής του στο Άμστερνταμ.
Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα μήνα, όταν ο νεαρός Λονδρέζος και φανατικός υποστηρικτής της Τότεναμ αποφάσισε να κάνει το ταξίδι μέχρι το Άμστερνταμ ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας του στον επαναληπτικό αγώνα εναντίον του Άγιαξ για τα ημιτελικά του Champions League.


Εξαιτίας όμως της αυξημένης ζήτησης σε δωμάτια του Άμστερνταμ λόγω και της αθρόας προσέλευσης Βρετανών φιλάθλων, ο Μπεν Σπέλερ αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του, κλείνοντας ένα δωμάτιο για μία ημέρα μέσω της πλατφόρμας του Airbnb, χωρίς να μπορεί να φανταστεί όσα θα επακολουθούσαν.

Αρχικά έκανε μία γρήγορη αναζήτηση στην πλατφόρμα και δεν άργησε να βρει ένα «δωμάτιο» που ταίριαζε στις προτιμήσεις του όσο και στο μπάτζετ που είχε προγραμματίσει. Αφού έκανε την κράτησή του μαζί με δύο ακόμα φίλους και συνοπαδούς του θεώρησε πως όλες οι εκκρεμότητες είχαν επιλυθεί, όταν όμως έφτασε στην ολλανδική πρωτεύουσα λίγες ώρες πριν τον αγώνα, διαπίστωσε ότι ο «εφιάλτης» του μόλις είχε ξεκινήσει.


Κι αυτό διότι, οι φωτογραφίες που είχε δει και παρουσίαζαν το εσωτερικό του δωματίου που είχε κλείσει, όχι μόνο δεν μαρτυρούσαν την αλήθεια αλλά απεικόνιζαν τον εσωτερικό χώρο ενός κοντέινερ, παρατημένο στην άκρη του δρόμου, το οποίο ήταν και το δωμάτιό του.


Την αρχική έκπληξη του Σπέλερ και των φίλων του διαδέχθηκε η απορία μήπως είχαν κάνει κάτι λάθος, όμως όταν στο σημείο έφτασε ο ιδιοκτήτης του κοντέινερ - δωματίου όλα ξεδιαλύνθηκαν, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των τριών τουριστών, καθώς ο νεαρός ιδιοκτήτης όχι μόνο δεν αναγνώριζε την απάτη αλλά αρνούνταν πεισματικά να τους επιστρέψει το χρηματικό ποσό που είχαν καταβάλει ως προκαταβολή για τη διαμονή τους.

Όπως είναι φυσικό, οι τρεις Λονδρέζοι αρνήθηκαν κάθε κουβέντα με τον θρασύτατο ιδιοκτήτη που επέμενε ότι όλα ήταν εν γνώσει τους κι αμέσως επικοινώνησαν τόσο με την τοπική τουριστική αστυνομία, όσο και με τη βρετανική πρεσβεία στο Άμστερνταμ, η οποία με τη σειρά της απευθύνθηκε στην Airbnb ώστε να δώσει λύση στο ζήτημα.

Τελικά, η πλατφόρμα αναγνώρισε ότι οι τρεις νεαροί είχαν πέσει θύματα κακόβουλης πλάνης από τον ιδιοκτήτη του «δωματίου», αποφασίζοντας να τους επιστρέψει ατόφια την προκαταβολή των 100 λιρών που είχαν καταβάλει, ενώ με δικά της χρήματα τους έκλεισε ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο της πόλης, διαγράφοντας παράλληλα τον λογαριασμό του ιδιοκτήτη από τις λίστες της κι απαγορεύοντάς του στο εξής κάθε ανάρτηση στην πλατφόρμα της.
Πληροφορίες: dailymail.co.uk.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs