Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Πούτιν: Πιο εύκολα συνεργαζόμαστε με τον Ερντογάν, παρά με την ΕΕ -Αποφασίζει κάτι και το κάνει


«Ο Ερντογάν αποφασίζει κάτι και το κάνει», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, εξηγώντας την άποψή του ότι η Μόσχα ...
συνεργάζεται καλύτερα με την Αγκυρα, παρά με την ΕΕ.

Ο Πούτιν, μετά τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, επισήμανε ότι η συνεργασία της Ρωσίας με την ΕΕ θα ήταν καλύτερη χωρίς τις κυρώσεις, 
αλλά και τις καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων από τις Βρυξέλλες. «Με τους Τούρκους είναι πιο εύκολο να συνεργαζόμαστε παρά με τους Ευρωπαίους. Ο Ερντογάν αποφασίζει κάτι και το κάνει. Εδώ (στην ΕΕ) πρέπει να συμφωνήσουν 27 χώρες, επί χρόνια μασάμε την τσίχλα και τίποτα δεν συμβαίνει. Αυτό είναι θλιβερό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που σημείωσε ότι η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος εταίρος της Μόσχας, καθώς οι εμπορικές συναλλαγές έφτασαν τα 300 δισ. ευρώ.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις προσπάθειες των ΗΠΑ να ακυρώσουν τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2 στην Ευρώπη. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λόγο για «εκδήλωση αθέμιτου ανταγωνισμού» και συμπλήρωσε: «Τίποτα άλλο δεν βρίσκεται πίσω από αυτό». Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί γερουσιαστές ετοιμάζουν νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων σε ευρωπαϊκές εταιρείες και ιδιώτες που εμπλέκονται με την κατασκευή του Nord Stream 2.

Ο Πούτιν διαβεβαίωσε τον Αυστριακό ομόλογό του ότι η Ρωσία θα προχωρήσει μέχρι τέλους στην κατασκευή του αγωγού, εξαίροντας την υποστήριξη της Αυστρίας προς το έργο αυτό. Η κατασκευή του Nord Stream-2 εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα όλη της Ευρώπης, υπογράμμισε ο Πούτιν και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «το ζωτικής σημασίας ενδιαφέρον για έργα αυτού του είδους θα υπερισχύσει παρόλα αυτά». Ακόμη, εκτίμησε ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώπιον των οικονομιών των χωρών τους. Από αυτό το έργο εξαρτάται η ανταγωνιστικότητα τους, χωρίς την οποία η ενέργεια θα κοστίζει πιο ακριβά, συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs