Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Άρειος Πάγος: Θετική εισήγηση για την καθαρίστρια από το Βόλο με το πλαστό απολυτήριο


Πρότεινε να αναιρεθεί η απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε 10ετη κάθειρξη η 53χρονη καθαρίστρια από ...
το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή εισηγήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου την αθώωση της καθαρίστριας του Βόλου Δήμητρας Τσιαντάκη.




Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να αναιρεθεί η απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε 10ετη κάθειρξη η 53χρονη καθαρίστρια από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας. 

Η κυρία Σμυρλή τόνισε ότι δεν υπήρξε περιουσιακή βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς η 53χρονη έλαβε τους μισθούς που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό του κράτους για την οργανική θέση που κατείχε.

Όπως επεσήμανε, η παραπλανητική συμπεριφορά εκδηλώθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικα, άρα το αδίκημα που αφορά σε απάτη κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου πρέπει να παραγράφει. 

Η Δήμητρα Τσιαντάκη ήταν παρούσα κατά τη συζήτηση της υπόθεσής της στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, μαζί με την κόρη της, το σύζυγό της και τη μητέρα της. Στο πλευρό της και η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κουνεβα.


Μετά το πέρας της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας Δήμητρα Τσιαντάκη Δήλωσε:

«Μακάρι να πάνε όλα καλά, περιμένω την απόφαση του Αρείου Πάγου, να δω εάν θα τελειώσει η περιπέτεια μου και τι θα κάνω με τη ζωή μου. Μέχρι τότε θα με τρώει το άγχος. Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου».

Για μια δύσκολη περίοδο που συνεχίζεται μίλησε η κόρη της 53χρονης καθαρίστριας, δήλωσε όμως αισιόδοξη: «Θα τελειώσει ο γολγοθάς για τη μητέρα της». 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs