Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Γιατρός δηλητηρίαζε ασθενείς για να τους σώζει και να γίνεται... ήρωας


Ένας γιατρός κατηγορείται πως σκότωσε δύο ασθενείς σκόπιμα δηλητηριάζοντας τους, ώστε να καταφέρει να τους «σώσει» και να κάνει...
επίδειξη στους συναδέλφους του.




Ένας γιατρός στη Γαλλία κατηγορείται πως σκότωσε δύο ασθενείς σκόπιμα δηλητηριάζοντας τους, ώστε να καταφέρει να τους «σώσει» και να κάνει... επίδειξη στους συναδέλφους του.

Ο αναισθησιολόγος Frederic Pechier κατηγορήθηκε αυτή την εβδομάδα για τη δηλητηρίαση περίπου 50 ακόμη ασθενών.

Ο γιατρός πατέρας τριών παιδιών ήταν ήδη κατηγορούμενος για τη δηλητηρίαση επτά ασθενών που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή, ενώ εργαζόταν σε δύο ιδιωτικές κλινικές στην Besancon, στην ανατολική Γαλλία, από το 2008 έως το 2017, σύμφωνα με το AFP.

Δύο από τους ασθενείς πέθαναν και οι ερευνητές βρήκαν αργότερα ίχνη κάλιου στα αιματοκύτταρά τους που ήταν πέντε φορές περισσότερα από τη νόμιμη δόση.


Ο Pechier αρνείται τις κατηγορίες.

«Έχω κατηγορηθεί για απεχθή εγκλήματα που δεν διέπραξα», είπε. 

Τον Ιανουάριο, τα σώματα τεσσάρων νεκρών πρώην ασθενών εκταφιάστηκαν και έγινε νεκροψία για τυχόν υψηλά ίχνη καλίου.

Ο Pechier δεν ήταν υπεύθυνος για την καταστολή των ασθενών, αλλά η ζέση που έδειξε να σπεύσει α τους επαναφέρει εγείρει υποψίες.

Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν επίσης ότι μπορεί να έχει παρέμβει σε αναισθησία που έκαναν άλλοι γιατροί για να δημιουργήσει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στις οποίες θα μπορούσε να παρέμβει και να τους εντυπωσιάσει! 

Ο γιατρός κατηγορήθηκε για πρώτη φορά το 2017, αλλά αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs