Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Η Μίλα Γιόβοβιτς θυμάται την έκτρωση που είχε κάνει και ακόμα έχει εφιάλτες (pics)


Η 43χρονη ηθοποιός εξιστόρησε την εμπειρία της, με αφορμή το νόμο για τις εκτρώσεις που πέρασε στην Αλαμπάμα. ...
Η Αλαμπάμα προστέθηκε στις πολιτείες των ΗΠΑ που απαγορεύουν τις αμβλώσεις μετά το πέρας 6 εβδομάδων. 




Κάτι που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο...

Μία από τις πιο δυνατές φωνές που ακούστηκαν ήταν και αυτή της Μίλα Γιόβοβιτς.

Η 43χρονη ηθοποιός με ένα μήνυμα που έγραψε στο Instagram μετέφερε την προσωπική της εμπειρία από αυτή την διαδικασία, πριν από δύο χρόνια, που ακόμα και σήμερα της προκαλεί εφιάλτες.

Το ποστάρισμά της, το ξεκίνησε με μία προειδοποίηση προς όσους ενδεχομένως να στραβώσουν: «Δεν μου αρέσει να μιλάω για πολιτικά, προσπαθώ να το κάνω μόνο όταν υπάρχει λόγος, αλλά τώρα είναι μία από αυτές τις φορές. Το δικαίωμά μας να κάνουμε ασφαλές εκτρώσεις από έμπειρους γιατρούς, βρίσκονται για ακόμα μία φορά σε κίνδυνο», μιλώντας για τον σχετικό νόμο που δεν επιτρέπει στις γυναίκες που είναι πάνω από 6 εβδομάδες έγκυες να κάνουν έκτρωση.

Όπως επισημαίνει μάλιστα, πολλές σε εκείνο το σημείο δεν γνωρίζουν καν οτι κουβαλάνε στην κοιλιά τους ένα παιδί και φέρνει ως παράδειγμα την δική της περίπτωση: «Εγώ έκανε μία έκτακτη έκτρωση πριν από δύο χρόνια. Ήμουν 4,5 μηνών έγκυος και βρισκόμουν για γυρίσματα στην Ανατολική Ευρώπη» και συμπλήρωσε πως έπρεπε να είναι ξύπνια σε όλη την διαδικασία.

«Ακόμα έχω εφιάλτες από αυτό. Ήμουν μόνη και αβοήθητη. Όταν σκέφτομαι οτι υπάρχουν γυναίκες που πρέπει να αντιμετωπίσουν εκτρώσεις σε χειρότερες συνθήκες από τις δικές μου, μου γυρίζει το στομάχι. Κύλισα σε μία από τις χειρότερες καταθλίψεις της ζωής μου και χρειάστηκε να δουλέψω σκληρά για να βγω από αυτή.

Πήρα άδεια από την καριέρα μου. Κλείστηκα στον εαυτό μου, αλλά έπρεπε να γίνω σκληρή για τα δύο καταπληκτικά παιδιά μου. Ξεκίνησα την κηπουρική, έτρωγα υγιεινά και πήγαινα στο γυμναστήριο κάθε μέρα γιατί δεν ήθελα να παίρνω αντικαταθλιπτικά, πριν δοκιμάσω κάθε εναλλακτική επιλογή.

Δόξα τω Θεό βρήκα τον δρόμο της εξόδου από την προσωπική κόλαση που ζούσα, χωρίς τα φάρμακα, αλλά οι αναμνήσεις των όσων έζησα και των όσων έχασα, θα είναι μαζί μου μέχρι να πεθάνω. Η έκτρωση στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι εφιάλτης. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να το περάσει.

Πρέπει όμως να παλέψουμε για να εξασφαλίσουμε το δικαίωμά μας να έχουμε μία ασφαλή έκτρωση, αν χρειαστεί. Ποτέ δεν ήθελα να μιλήσω για αυτή την εμπειρία, αλλά δεν μπορώ να μείνω σιωπηλή όταν παίζονται τόσα πράγματα».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs