Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Αυτή η αρχαία συνέντευξη Σφακιανάκη στον Βελόπουλο είναι ο Παρθενώνας των ψεκασμένων


Από την πεφωτισμένη μοναρχία μέχρι την επιστημονική εξήγηση για σλαβικής φύσης χαρακτηρισμούς στη Θεσσαλονίκη, τα είχε όλα

«Τα μεγάλα μυαλά συναντώνται» ...
λέει το γνωμικό και πιο μεγάλη επιβεβαίωση για την ισχύ του από τη μυθική συνέντευξη στην οποία θα αναφερθούμε παρακάτω, δεν υπάρχει. 




Από την Κυριακή, το Ευρωκοινοβούλιο είναι κατά έναν ακροδεξιό (λίγο ναζί, συγκεκριμένα) πλασιέ κεραλειφών με πτυχίο βυζαντινοτέτοιου πλουσιότερο, οπότε ο λαός μας έχει ξεχυθεί από ντιβάνι και καναπέδες για να βρει το υλικό που θα του επιτρέψει να κοινωνήσει έστω λίγο από το corpus των ιδεών του Κυριάκου Βελόπουλου.

Kάπως έτσι έφτασαν κάποιοι μύστες μέχρι αυτή την θρυλική συνέντευξη, στην οποία ο Βελόπουλος συνομιλεί με έναν άλλο σπουδαίο πνευματικό ταγό αυτής της χώρας: Τον μελετητή της εξωγήινης παρουσίας στην Ελλάδα, εραστή του υψηλού στυλ και ολίγον Χρυσαυγίτη λαϊκό βάρδο, Νότη Σφακιανάκη. Αυτόν εδώ τον φοβερό τύπο:



Όσα χρόνια κι αν περάσουν ο Νότης παραμένει επίκαιρος, αν κρίνουμε από πρόσφατες κινήσεις του όπως ο στρατηγικός ελιγμός (= άτακτη υποχώρηση) που έκανε για να καταφέρει να πάει να δώσει συναυλία στην Αλβανία, οπότε το ενδιαφέρον για το ρετρό ντοκουμέντο (αρκετά ρετρό ώστε ο Βελόπουλος να έχει μαλλιά) να είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Μην ανησυχείτε, σας ενημερώνουμε το ντισκούρ που έλαβε χώρα τότε ήταν αντίστοιχο του μεγαλείου της σκέψης των δύο μεγάλων ανδρών.

Η συνέντευξη λοιπόν ξεκινάει με τη διερεύνηση του εξής ζητήματος: Του τι θα έκανε ο Νότης αν γινόταν πρωθυπουργός, με την απάντηση να είναι φυσικά το να επαναφέρει τα αρχαία ελληνικά ώστε να ξαναπάει το ελληνικό πνεύμα στα ύψη που ήταν κάποτε, καθώς ο Νότης εκτιμά πως οι Έλληνες είναι λιγότερο φωτεινά μυαλά από παλιά. Ο λόγος είναι φυσικά το ότι οι μεγάλοι στοχαστές ανακατεύτηκαν με τους χαζούς, κάτι στο οποίο ο Βελόπουλος εννοείται πως συμφωνεί.

Και φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν σε αυτόν τον – απαράμιλλου στυλ – καναπέ:


Στη συνέχεια έχουμε ένα ακόμη πιο υπέροχο σκηνικό, όπου ο Νότης Σφακιανάκης προσπαθεί να εξηγήσει στα αδύνατα μυαλά που είμαστε πως και έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει «Βούλγαρους» το κοινό του σε μια συναυλία που είχε δώσει στη Θεσσαλονίκη στις αρχές, κάτι το οποίο δε φάνηκε να εκτίμησαν. Η εξήγηση είναι ότι το ρολόι του είναι μάρκας Bulgari, αν και δεν γίνεται το κοινό να εκτιμήσει το απεριόριστο (σύμφωνα με τον ίδιο) χιούμορ του Νότη.


Η συνέντευξη καταλήγει ιδανικά, με τον Νότη να τοποθείται στο ζήτημα του ιδανικού πολιτεύματος: Αυτό είναι προφανώς η μοναρχία. Ο Νότης δηλώνει εκεί πως το σχέδιο είναι να εκλέγουμε κάθε τόσο έναν φύρερ που θα κάνει κουμάντο, αν και δέχεται πως το πλάνο του είναι ουτοπικό. Τον συμπληρώνει όμως άψογα ο Βελόπουλος, ο οποίος σχολιάζει ότι αυτό θα δούλευε «μόνο αν είχαμε 10 εκατομμύρια πεφωτισμένους Έλληνες».

Το installation ολοκληρώνεται με τον Νότη Σφακιανάκη να δηλώνει πως πήγε στο Βελόπουλο γιατί είναι «καλός δημοσιογράφος», γιατί είναι και οι δύο τους υπέροχοι. Δείτε το βίντεο:



Πηγη:

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs