Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

«Ανοίγει» ξανά η υπόθεση για τον θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο: «Δεν οφείλεται σε πτώση»


Έκθεση ειδικού πραγματογνώμονα οδηγει την οικογένεια στο αίτημα να ξανανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης.

Ο δικηγόρος της οικογένειας...
, µε «όπλο» τα νέα στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φαίνεται να έχασε τη ζωή του ο 21χρονος στην Κάλυµνο, θα ζητήσει να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος της πολύκροτης υπόθεσης




Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής», ανατροπή στη µυστηριώδη υπόθεση µε τον θάνατο του 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου στην Κάλυµνο φέρνει νέα έκθεση ειδικού πραγµατογνώµονα, µε την οποία η οικογένεια του 21χρονου θα ζητήσει να βγει η υπόθεση από το αρχείο.

Οι συγγενείς του φοιτητή, που από την πρώτη στιγμή μίλησαν για δολοφονία, δεν σταµάτησαν να αναζητούν την αλήθεια, καθώς δεν πίστεψαν την εκδοχή ότι ο Νίκος γλίστρησε και έπεσε από τα βράχια.

Ετσι, ανέθεσαν στον μηχανολόγο μηχανικό Παναγιώτη Μαδιά την εκπόνηση έκθεσης για τις συνθήκες θανάτου.

Ο κ. Μαδιάς μέτρησε τις δυνάμεις που δέχτηκε το σώµα του άτυχου Νίκου κατά τη φερόµενη πτώση του από τα βράχια. Η πρώτη πτώση ήταν ύψους 57 µέτρων, µέχρι το σηµείο όπου βρέθηκε το φούτερ του φοιτητή, και η δεύτερη 30 µέτρων, μέχρι το σημείο όπου εντοπίστηκε το παπούτσι του.

«Οι δυνάµεις που δέχτηκε το σώµα του Νίκου Χατζηπαύλου στις δύο φερόµενες πτώσεις ήταν της τάξεως των 2,9 τόνων, κατά την πρώτη κατακρήµνιση ύψους 57 µέτρων, και 2,1 τόνων, κατά τη δεύτερη κατακρήµνιση ύψους 30 µέτρων. Η δε ταχύτητα που είχε το σώµα ήταν της τάξεως των 120 χιλ./ώρα στην πρώτη πτώση και 55,7 χιλ./ώρα στη δεύτερη πτώση. Με τα παραπάνω δεδοµένα συνάγεται το συµπέρασµα ότι εάν ο 21χρονος πράγµατι είχε πέσει από τα βράχια, τότε θα είχε υποστεί συντριπτικά κατάγµατα και θραύση οστών στο σύνολο του σκελετού του αλλά και εκδορές µεγάλης έκτασης, σε βαθµό που το θύµα δεν θα ήταν αναγνωρίσιµο» αναφέρεται στην έκθεση.

Ωστόσο, η δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση είχε δείξει ότι δεν διαπιστώθηκαν ανάλογης βαρύτητας κακώσεις, µε κατάγµατα οστών και κακώσεις εσωτερικών οργάνων, λόγω της αναπτυχθείσας µεγάλης κινητικής ενέργειας. Συνεπώς, ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου δεν οφείλεται σε πτώση» αναφέρει το πόρισµα του πραγµατογνώµονα.

Ο φάκελος μπήκε στο αρχείο από την Εισαγγελία Εφετών ∆ωδεκανήσου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs