Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Ο Τραμπ πρόσβαλε τον δήμαρχο Λονδίνου και πήρε την απάντηση που του... άξιζε


Με προσβολές κατά του δημάρχου του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ξεκίνησε την επίσημη επίσκεψή του στη Βρετανία ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε ...
τον Σαντίκ Καν «τελείως αποτυχημένο» μόλις λίγες ώρες προτού προσγειωθεί στο Στάνστεντ. 





Απαντώντας σε σχόλια δημοσιογράφων στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε: «Ο Σαντίκ Καν, που από όλες τις απόψεις έχει κάνει κακή δουλειά σαν δήμαρχος του Λονδίνου, ήταν ανόητα “εχθρικός” όσον αφορά στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, του σημαντικότερου συμμάχου του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι ένας τελείως αποτυχημένος που θα έπρεπε να ασχοληθεί με την εγκληματικότητα στο Λονδίνο και όχι μαζί μου».










«Οι αξίες που αντιπροσωπεύει ο Ντόναλντ Τραμπ, είναι αντίθετες με αυτές του Λονδίνου και της Βρετανίας» απάντησε ο Σαντίκ Καν.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο δήμαρχος του Λονδίνου αναφέρεται στις αξίες που πρεσβεύει η Βρετανία σε αντίθεση με τα «βήματα πίσω» που γίνονται στις ΗΠΑ κατά τη διακυβέρνηση Τραμπ.

«Πρόεδρε Τραμπ, εάν το παρακολουθείς αυτό, οι αξίες σου και αυτό που πρεσβεύεις είναι αντίθετες με τις αξίες του Λονδίνου και αυτής της χώρας. Πιστεύουμε ότι η πολυπολιτισμικότητα δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη. Σεβόμαστε τις γυναίκες και πιστεύουμε ότι είναι ίσες με τους άντρες. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να διαφυλάττουμε τα δικαιώματα όλων και ειδικά των ευπαθών και περιθωριοποιημένων. Όταν είσαι πρόεδρος των ΗΠΑ έχεις έναν τεράστιο ηγετικό ρόλο. Και έχεις και ένα μεγάλο βήμα, επίσης. Οι άνθρωποι ακολουθούν αυτό που κάνεις. Αυτό που είδαμε τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ είναι μία οπισθοχώρηση στην πρόοδο που επιτεύχθηκε στις προηγούμενες δεκαετίες. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίζουμε προς τα εμπρός» αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs