Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Αυτό είναι το πιο «σκληρό» ρεκόρ που είχε Έλληνας παγκοσμίως - Με την μακροβιότερη καριέρα


Ο Παντελής Θ. Κωνσταντινίδης ήταν ο Ελληνας που κατείχε ένα από τα πιο σκληρά ρεκόρ Γκίνες παγκοσμίως.

Ο Κωνσταντινίδης γεννήθηκε το ...
1917 και υπήρξε πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ 1988-1997), πρόεδρος και επίτιμος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ 1981-1985), ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ και συνιδρυτής της εταιρείας παραγωγής ζυμαρικών EURIMAC AE.




Όμως το ρεκόρ του δεν είχε καμία σχέση με την επαγγελματική του δραστηριότητα αλλά με το γεγονός ότι ήταν λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών αγώνων και μάλιστα ο πιο "σκληρός" λαμπαδηδρόμος με την μακροβιότερη καριέρα.

Η αγάπη του Παντελή Κωνσταντινίδη για τον αθλητισμό ξεκίνησε από μικρή ηλικία. Κατά την δεκαετία του '30 ο 18χρονος τότε Παντελής, γόνος προσφυγικής οικογένειας από τη Φιλαδέλφεια της Μικρασίας, πρώτευσε ως ερασιτέχνης σπρίντερ του ΒΑΟ σε Μακεδονία και Θράκη κερδίζοντας έτσι το εισιτήριο για τη λαμπαδηδρομία του '36 για πρώτη φορά. Η ενασχόληση του με τον αθλητισμό συνέχισε σε όλη του την ζωή αν και επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στον επιχειρηματικό τομέα και συγκεκριμένα με την παραγωγή και εμπορία ζυμαρικών.

Η αναγνώριση της συνεισφοράς του στην πόλη της Θεσσαλονίκης τον φέρνουν για δεύτερη φορά λαμπαδηδρόμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Σε ηλικία 87 ετών διανύει τρέχοντας την απόσταση 300 μέτρων, κρατώντας τη δάδα της Ολυμπιακής Φλόγας. Το Μάιο του 2008, σε ηλικία 91 ετών, συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο, καλύπτοντας ξανά με τη δάδα 300 μέτρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Με την τρίτη αυτή συμμετοχή, ο Παντελής Κωνσταντινίδης καταχωρείται στο Βιβλίο Γκίνες ως ο άνθρωπος με την "μακροβιότερη καριέρα λαμπαδηδρόμου της Ολυμπιακής Φλόγας" αφού έλαβε μέρος στην λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, 72 χρόνια έπειτα από την πρώτη του συμμετοχή στην αντίστοιχη του 1936.

«Έφυγε» σε ηλικία 96 ετών, στις 28 Ιουνίου του 2013.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs