Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Τσίπρας εφ' όλης της ύλης στο ΣΚΑΪ - Τι είπε για Νοβάρτις, Μάτι, σκοπιανό


Χωρίς κάποια είδηση ή κάποιο νέο στοιχείο στη ρητορική του κύλησε η δίωρη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ...
της οποίας ήταν το καθαυτό γεγονός της πραγματοποίησής της, μετά την άρση ενός ακόμη πολύμηνου εμπάργκο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.




Μάλιστα το εισαγωγικό σκέλος της συζήτησης, την οποία χαρακτήρισε ο ιδιαίτερα επιθετικός τόνος των δύο δημοσιογράφων, απορρόφησε για αρκετή ώρα η λύση της «παρεξήγησης» με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι είχε σκεφτεί πολλές φορές ότι θα έπρεπε να εξομαλυνθεί αυτή η «σχέση» και πως με την σημερινή παρουσία του ελπίζει σε αποκατάσταση της κανονικότητας.

Ο πρωθυπουργός δέχτηκε δύσκολες ερωτήσεις για κρίσιμα στάδια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πρόσωπα. Ως επί το πλείστον υπερασπίστηκε το έργο και τις επιλογές της κυβέρνησης ενώ προέβη και σε παραδοχές όπως ότι «υπήρξε άγνοια κινδύνου» όταν ανέλαβε την εξουσία και μπήκε στη διαπραγμάτευση το κρίσιμο εξάμηνο του 2015. Παρ όλα αυτά επέμεινε ότι «είπαμε την αλήθεια στο λαό».

Για ζητήματα που απασχόλησαν επί μακρόν τη δημόσια αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση όπως η υπόθεση της Νοβάρτις ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι έχει ακόμη δρόμο μπροστά ενώ υπερασπίστηκε τους χειρισμούς της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι άφησε τη δικαιοσύνη αν διεξάγει την έρευνά της, ωστόσο οι ενδείξεις «μας οδηγούν στο ότι υπάρχει σκάνδαλο». «Πάει πολύ να βρισκόμαστε απολογούμενοι γι΄αυτό το σκάνδαλο εμείς και να μην απαντούν εκείνοι που είχαν την ευθύνη για την προνομιακή τιμολόγηση».

Σε ό,τι αφορά την τραγωδία στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρώτες δραματικές ώρες κατά τις οποίες επέστρεψε από το Μόσταρ και στη συνέχεια έλαβε χώρα η ενημέρωση. Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για νεκρούς αυτές τις πρώτες ώρες, ενώ για την ον κάμερα σύσκεψη ανέφερε πως δεν είχε καταλάβει ότι ήταν λάιβ σύνδεση και πως δεν τον ενδιέφερε εκείνη τη στιγμή η επικοινωνιακή εικόνα. «Ζήτησα» είπε «να συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο και ανέλαβα όλη την ευθύνη. Ακόμα και αυτές που αφορούν ότι οικισμοί έχουν χτιστεί με μάντρες».

Σε ό,τι αφορά θέματα όπως οι αλλαγές στη δικαιοσύνη ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να προχωρήσει στον ορισμό των νέων προσώπων, και είπε ότι είναι με βάση το Σύνταγμα και το νόμο. Ανέφερε επίσης ότι ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε την άποψη ότι δεν πρέπει να ανακοινωθεί η απόφαση της κυβέρνησης μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, θέση με την οποία ο πρωθυπουργός διαφώνησε.

«Ο κάθε πολιτικός έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, έχει δικαίωμα να βρεθεί με την οικογένεια και τα παιδιά του, το Σαββατοκύριακο. Βρέθηκα στο σκάφος μιας συνεργάτιδός μου. Σχολιάζετε με πολιτική σκοπιμότητα αυτό, αλλά δεν σχολιάζετε ότι κάποιοι υπέκλεψαν την ιδιωτική μου ζωή για να δημιουργήσουν θέμα προεκλογικά. Δεν ήμουν στο σκάφος του κ. Αλαφούζου ή του κ. Μαρινάκη», είπε ο κ. Τσίπρας όταν ρωτήθηκε για την φιλοξενία του σε σκάφος Κατερίνας Παναγοπούλου.

«Θα ήταν δικαιολογημένη η κριτική αν βρισκόμουν στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία της διαπλοκής, ή στο σκάφος κάποιου επιχειρηματία με τον οποία θα είχα fake αντιπαράθεση. Βρέθηκα στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου που ήταν συνεργάτης μου και το σκάφος ο άνδρας της δεν το απέκτησε από τη διαπλοκή», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Είναι γνωστή η οικογένεια Μητσοτάκη στη χώρα. Εχει τη δυνατότητα να έχει εξοχικό δίπλα με τον κ. Χριστοφοράκο στην Τήνο. Εγώ δεν έχω εξοχικό μεσοτοιχία με τον κ.Χριστοφοράκο. Τον κ. Μητσοτάκη δεν τον ρωτήσατε ποτέ γι’ αυτό… Για τόσο καιρό αυτή η αντιπαράθεση γινόταν ως μονόλογος εδώ πέρα. Τώρα, έχετε και τον αντίλογο», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός σήκωσε πολύ τους τόνους αναφερόμενος στο σκοπιανό. «Απίστευτη υποκρισία και απίστευτη πατριδοκαπηλία στο Μακεδονικό. Ο κ. Μητσοτάκης κι εσείς εδώ στο ΣΚΑΪ, ενορχηστρώσατε μιαν εκστρατεία που έριξε φαρμάκι στον ελληνικό λαό, δίχασε τους Ελληνες, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε, ότι ο Τσίπρας πρόδωσε. Όταν το όνομα το έχουν δώσει από το 2005. Εγώ δεν μέμφομαι τον κ. Καραμανλή μέμφομαι την ΝΔ που υιοθέτησε την γραμμή Σαμαρά και βγήκε και φώναζε η Μακεδονία είναι μία, ενώ είχαν δώσει το όνομα. Στήθηκε μια σκευωρία για να αποδείξει ότι αυτή η κυβέρνηση έφερε μια συμφωνία κατώτερη ενώ αυτοί είδαμε τι είχαν συμφωνήσει. Με πειράζει η αμετροέπεια και η βαθειά υποκρισία της ΝΔ η οποία είχε δώσει την υπόθεση του ονόματος από το 2005 και πότισε δηλητήριο τον ελληνικό λαό. Διότι σήμερα ο ελληνικός στρατός είναι εγγυητής του γειτονικού αυτού κράτους και όχι ο τούρκικος», είπε ο κ. Τσίπρας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs