Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Ερντογάν σε Μακρόν: «Εσύ δεν έχεις καμία δουλειά να μιλάς για την Κύπρο»


«Εσύ δεν έχεις σχέση με την Κύπρο ούτε και από κοντά ούτε από μακριά. Εδώ εγώ μιλάω, η Ελλάδα ...
μιλά, η Βρετανία μιλά, η ΕΕ μιλά, αλλά εσύ όχι"», τόνισε ο Ερντογάν στον πρόέδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. 
Ως «πολύ θετική», παρά τις βαριές εκφράσεις του παρελθόντος για τον Γάλλο πρόεδρο, χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη συνάντηση του με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο διάλογο που είχε με τον Εμμανουέλ Μακρόν για το θέμα της Κύπρου στα περιθώρια της συνόδου των G20 στην Οσάκα, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της πτήσης για την επιστροφή στην Τουρκία από την Ιαπωνία.

Μαινόμενος ο Ερντογάν: «Ατζαμής ο Μακρόν, οι Κύπριοι θα γλείφουν τις παλάμες τους»

«Ο κ. Μακρόν δεν μου είπε "Γιατί τα είπες αυτά κλπ". Στη διμερή συνάντηση του το είπα του ιδίου προσωπικά. Του είπα “Κοίταξε, στο θέμα της Κύπρου εσύ δεν μπορείς να μιλάς. Εσύ δεν έχεις σχέση με την Κύπρο ούτε και από κοντά ούτε από μακριά. Εδώ εγώ μιλάω, η Ελλάδα μιλά, η Βρετανία μιλά, η ΕΕ μιλά, αλλά εσύ όχι"» είπε στους δημοσιογράφος ο Τούρκος πρόεδρος.

Στην ερώτηση από τους Τούρκους δημοσιογράφους, ποιο αντίκτυπο είχαν στις διμερείς συναντήσεις του, οι σκληρές δηλώσεις του εναντίον του Εμμανουέλ Μακρον, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι «αντίθετα η συνάντηση εδώ ήταν πολύ θετική».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας για τη στάση της Γαλλίας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ είχε πει για τον Εμμανουέλ Μακρόν ότι «είναι ατζαμής, δεν ξέρει. Εμείς έχουμε δικαιώματα στην Κύπρο και δεν υποχωρούμε».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs