Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Στη θρυλική θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση παντρεύεται η Χάιντι Κλουμ (φωτογραφίες)


Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο λαμπερός γάμος – H ιστορία της θρυλικής θαλαμηγού του Ωνάση «Χριστίνα» από το ...
1954 στο σήμερα




Πριν από μερικές μέρες έγινε γνωστό πως η Χάιντι Κλουμ και ο εκλεκτός της καρδιάς της Τομ Κάουλιτζ μετά το γάμο τους στο δημαρχείο τον περασμένο Φεβρουάριο θα παντρευτούν για δεύτερη φορά έχοντας στο πλευρό τους περισσότερους καλεσμένους.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου η Χάιντι και ο Τομ θα παντρευτούν μέσα στο Σαββατοκύριακο στη θρυλική θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση «Χριστίνα».


Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Bild, το μοντέλο και ο μουσικός θα ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης στο Κάπρι της Ιταλίας, πάνω στο κατάστρωμα του θρυλικού σκάφους.

Αν και πολλές λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καλεσμένοι θα είναι περίπου 120 άτομα, ενώ στο πλευρό τους θα είναι και οι οικογένειές τους. Το μυστήριο θα τελεστεί το Σάββατο ενώ θα ακολουθήσει και φαντασμαγορικό πάρτι.


Η ιστορία της θρυλικής θαλαμηγού από το 1954 στο σήμερα 

To 1954 o Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε την «οικία» που αγάπησε περισσότερο από όλες, τη θρυλική θαλαμηγό «Χριστίνα», η οποία του είχε στοιχίσει το αστρονομικό ποσό των 4 εκατ. δολαρίων.


Ο Έλληνας κροίσος είχε μετατρέψει μία καναδική φρεγάτα σε μία πολυτελέστατη θαλαμηγό, απ' όπου πέρασαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του διεθνούς τζετ σετ τότε αλλά και ονόματα-θρύλοι, όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Γκρέις Κέλι, ο Φρανκ Σινάτρα, η Μέριλιν Μονρόε, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Τίτο, ο βασιλιάς Φαρούκ της Αιγύπτου, ο Τζον Κένεντι.


Όταν ο Ωνάσης πέθανε το 1975, άφησε το γιοτ στην κόρη του Χριστίνα. Εκείνη το δώρισε στο ελληνικό κράτος για να χρησιμοποιηθεί ως προεδρική θαλαμηγός. Μετονομάστηκε σε «Αργώ», όμως γρήγορα εγκαταλείφθηκε και παραδόθηκε στη φθορά. Tο 1998 το αγόρασε ο Έλληνας εφοπλιστής Τζων Πωλ Παπανικολάου. Επανέφερε το αρχικό όνομα προσθέτοντας και το όμικρον («Ο») και ανακαίνισε το σκάφος από το 1999 μέχρι και το 2001, πληρώνοντας πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια.


Τον Ιούλιο του 2013, μετά τον θάνατο του Παπανικολάου, το 100 μέτρων πολυτελές γιοτ βγήκε ξανά στο σφυρί για 21 εκατομμύρια δολάρια. Από το 2005 μέχρι σήμερα η «Χριστίνα Ο» ήταν διαθέσιμη για ναύλωση έναντι περίπου 450.000 ευρώ την εβδομάδα.


Σήμερα, η μεγαλοπρεπής θαλαμηγός μπορεί να φιλοξενήσει 66 άτομα (κι άλλα 35 άτομα πλήρωμα) στα 18 υπνοδωμάτιά της, ενώ διαθέτει προεδρική σουίτα, ελικοδρόμιο, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, σπα, μπαρ, κέντρο ομορφιάς και παιδότοπο.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs