Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Απίστευτο βίντεο: Κάλεσε την αστυνομία για βοήθεια και αυτοί τον σκότωσαν - Θύμα, ένας 32χρονος


Όλα έγιναν τον Αύγουστο του 2016 στο Ντάλας. Ένας άνδρας...
, ο Τόνι Τίμπα κάλεσε την αστυνομία λέγοντας ότι δεν είχε πάρει τα φάρμακά του για σχιζοφρένεια και κατάθλιψη και χρειαζόταν βοήθεια. Η αστυνομία πήγε επί τόπου και αυτό που έκαναν, 

όπως θα δείτε στο βίντεο που καταγράφηκε από τις κάμερες που έχουν οι αστυνομικοί ενσωματωμένες στην στολή τους, αντί να τον βοηθήσουν τον βασάνιζαν και τον κορόιδευαν.

Με το που έφτασαν του έβαλαν χειροπέδες ενώ εκείνος φώναζε: «Θα με σκοτώσετε!» Οι αστυνομικοί του είχαν βάλει χειροπέδες επί 14 λεπτά μέχρι που ο 32χρονος σταμάτησε να αναπνέει!

Εξίσου εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι την ώρα που ο άνδρας αυτός δεν ανταποκρινόταν οι αστυνομικοί έκαναν πλάκα ότι τον είχε πάρει ο ύπνος και έλεγαν μεταξύ τους: «Ώρα να πας στο σχολείο! Άλλα πέντε λεπτά μαμά!»

Το περιστατικό έγινε πριν από 3 χρόνια και μάλιστα καθυστέρησε τόσο πολύ να βγει το βίντεο στην δημοσιότητα γιατί οι αρχές της πόλης δεν ήθελαν να δημοσιοποιηθεί. Όμως, δικαστής πήρε το μέρος των ΜΜΕ που ζητούσαν να δοθεί στην δημοσιότητα για να γίνει γνωστή η αλήθεια.

Η οικογένεια του 32χρονου κινήθηκε νομικά εναντίον των αρχών της πόλης λέγοντας ότι συνειδητά σκότωσαν τον Τόνι. Ο ιατροδικαστής στην έκθεσή του ανέφερε ότι ο Τόνι πέθανε από ανακοπή από την πίεση που έζησε από τους αστυνομικούς. Οι τρεις αστυνομικοί είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα αλλά επέστρεψαν στα καθήκοντά τους τον Απρίλιο σύμφωνα με την αστυνομία του Ντάλας.

Για την ιστορία, πριν δημοσιοποιηθεί το βίντεο οι αστυνομικοί ισχυρίζονταν ότι ο Τίμπα ήταν επιθετικός και αντιστεκόταν αλλά το βίντεο έδειξε την πικρή αλήθεια. Ότι δηλαδή δεν μπορούσε να αναπνεύσει και καλούσε σε βοήθεια. Επιπλέον ήταν άοπλος και πρώτα του είχε βάλει χειροπέδες ένας άνδρας της ασφάλειας του καταστήματος που ήταν εκεί κοντά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο