Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Νοικιάζουν μέσω Airbnb σπηλιές που ζούσαν λεπροί ( Video)


Νέες προοπτικές ανάπτυξης ανοίγονται στη Χρυσοπηγή ή αλλιώς τη Μεσκινιά, όπου για 187 χρόνια...
έζησαν οι λεπροί , στεγάζοντας τον πόνο και το όνειρα τους από τα μέσα του 18ου αιώνα.

Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Νέα Κρήτη, στη συνοικία με τα στενά σοκάκια, όπου οι άνθρωποι υπέφεραν μέχρι το θάνατό τους, υπάρχουν 165 σπηλιές στις οποίες βρήκαν καταφύγιο φτωχοί άνθρωποι και πρόσφυγες μέχρι τη δεκαετία του 1960.

Τις σκληρές συνθήκες εκείνης της εποχής απεικονίζει φωτογραφία που ανήκει στη συλλογή του Μιχάλη Ναλετάκη, με τα 15 παιδιά της οικογένειας που έμενε στις σπηλιές της Χρυσοπηγής.

Πριν 17 χρόνια, ο κ. Μανόλης Γιανναδάκης αγόρασε σπηλιές, τις οποίες διαμορφώνει σε δωμάτια τα οποία θα νοικιάσει σε τουρίστες μέσω της πλατφόρμας τύπου Airbnb.


Τζακούζι σε σπηλιά

Λίγο πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν, φιλοδοξεί τα πάντα να είναι έτοιμα στις 5 σπηλιές, όπου η θερμοκρασία αγγίζει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο ίδιος μας ξενάγησε στις σπηλιές αλλά και στους χώρους όπου σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα υπαίθριο καφενεδάκι αλλά και τζακούζι σε σπηλιά.

Πέρα από τα υπαίθρια δωμάτια με θέα τα αστέρια και οι σπηλιές , αναμένεται να εντυπωσιάσουν τους τουρίστες που επιθυμούν κάτι το διαφορετικό στις διακοπές τους, γνωρίζοντας παράλληλα την ιστορία του τόπου μας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο