Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Βρέθηκε ο λαχανόκηπος του Χίτλερ στο κρησφύγετό του (Photos)


Ανακαλύφθηκε ο κήπος που χρησιμοποιούσε ο Αδόλφος Χίτλερ για να έχει φρέσκα λαχανικά, στα κεντρικά του Wolf’s Lair.

To «τέρας» πίσω από τη ...
μεγαλύτερα εγκλήματα που έχει δει η ανθρωπότητα πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τα τελευταία χρόνια του πολέμου στο Wolf’s Lair ή αλλιώς το «Λημέρι του Λύκου», το οποίο βρίσκεται στην Πολωνία.
Το μυστικό συγκρότημα μεγάλων φυλακών χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί μέχρι τον Ιανουάριο του 1945, όταν εγκαταλείφθηκε και καταστράφηκε εν μέρει μπροστά από την προώθηση των σοβιετικών δυνάμεων.

Ο κήπος βρέθηκε στο μουσείο θεματικών πάρκων Mazurolandia και ανασκαφές πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι.


«Ανακαλύψαμε τον Κήπο του Χίτλερ στην 4η Ζώνη του Λημεριού του Λύκου», ανακοίνωσε το Mazurolandia, προσθέτοντας ότι οι εμπειρογνώμονες από το στρατιωτικό μουσείο της Μαζουρίας μετέβησαν στο σημείο για να ερευνήσουν τον χώρο.


Σύμφωνα με πληφοροίες, ο κήπος βρέθηκε 900 μέτρα από το φυλάκιο του Χίτλερ. Μια ανασκαφή αποκάλυψε τα θεμέλια του σπιτιού του κηπουρού, δύο θερμοκήπια και ένα υπόγειο λεβητοστάσιο που παρείχε νερό και ζεστό αέρα για να καλλιεργούν φρέσκα προϊόντα όλο το χρόνο. Εμφανίστηκαν επίσης κεραμικά πορσελάνης, πορσελάνη και γυαλικά κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Όντας χορτοφάγος, ο Χίλτερ απολάμβανε τα λαχανικά του. Μάλιστα, ήταν παρανοϊκός με το ενδεχόμενο δηλητηρίασής του, οπότε εξασφάλιζε να εργάζονται αρκετοί δοκιμαστές τροφίμων για να δοκιμάσουν τα γεύματά του.


«Το φαγητό ήταν υπέροχο, μόνο τα καλύτερα λαχανικά, τα σπαράγγια, οι πιπεριές, όλα όσα μπορείς να φανταστείς, και πάντα με λίγο ρύζι ή ζυμαρικά στο πλάι», δήλωσε στο Associated Press το 2013 η Margot Woelk, μία από τις δοκιμάστριες τροφίμων.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs