Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ηλικιωμένοι 105 και 106 ετών γιορτάζουν την 80η επέτειο γάμου και είναι το γηραιότερο ζευγάρι του κόσμου


Το γηραιότερο ζευγάρι στον κόσμο γιόρτασε την επέτειο των 80 χρόνων γάμου, κάνοντας ένα μεγάλο πάρτι.

Ειδικότερα, ο Τζον και η Σάρλοτ Χέντερσον...
, 106 κι 105 χρόνων αντίστοιχα, μοιράζονται ένα love story που άντεξε στο χρόνο.
Γιόρτασαν τη χαρά τους με φίλους και συγγενείς

Για να την 80η επέτειο γάμου τους, ο σύζυγος περίμενε τη σύζυγο με ένα μπουκέτο λουλούδια και ένα Ford roadster του 1920 – όπως ακριβώς στο πρώτο τους ραντεβού, ενώ φίλοι και συγγενείς συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν μαζί τους τη χαρά τους.

«Είναι υπέροχο ζευγάρι, το πρότυπο ενός χαρούμενου ζεύγους για την ακρίβεια. Χαίρονται να είναι μαζί, να ταξιδεύουν και να απολαμβάνουν τη ζωή τους» λέει ο Τζέισον Φρι, ένας από τους ανιψιούς τους που, μάλιστα, γνωστοποίησε την ιστορία τους και βοήθησε στο να αναγνωριστούν, από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες τον περασμένο Νοέμβριο, ως το γηραιότερο ζευγάρι.

Το μυστικό ενός ευτυχισμένου γάμου είναι η αυτοσυγκράτηση

Οι δύο τους γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, το 1934 και παντρεύτηκαν πέντε χρόνια μετά, μόλις λίγους μήνες μετά το ξέσπασμα του Β’Παγκοσμίου Πολέμου.

«Σου διηγούνται ιστορίες από το παρελθόν, χωρίς, όμως, να είναι προσκολλημένοι σ’αυτό» λέει ο Φρι. Οι ίδιοι είναι γεροί και δραστήριοι και, όπως παραδέχονται, το μυστικό της μακροζωΐας, αλλά και ενός ευτυχισμένου γάμου κρύβεται στην αυτοσυγκράτηση και σε μία μετριοπαθή ζωή.

Επισήμως, το ζευγάρι κλείνει 80 χρόνια έγγαμου βίου στις 22 Δεκεμβρίου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs