Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Μητέρα ξανασυναντά τη νεκρή κόρη της μέσω εικονικής πραγματικότητας (δείτε το βίντεο)


Είναι από αυτά που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν μπορούσαμε ούτε καν να τα φανταστούμε. Στη συνέχεια αρχίσαμε να τα βλέπουμε στον ...
κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Λίγο αργότερα, ήρθε η δυστοπική σειρά Black Mirror (σ.σ που έχει καταφέρει να «προβλέψει» αρκετά εύστοχα το μέλλον της τεχνολογίας) να το κάνει πιο ξεκάθαρο. Ωστόσο πλέον αυτό γίνεται πραγματικότητα. Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει…




Αναφερόμαστε στη δυνατότητα «επικοινωνίας» ενός ζωντανού με κάποιον δικό του άνθρωπο που έχει πεθάνει. Όχι όμως μέσω της μαγείας και άλλων παραφυσικών τεχνικών, αλλά με τη βοήθεια της τεχνολογίας, που όσο εξελίσσεται σε κάνει να σκέφτεσαι ότι θα έρθει μια μέρα που τίποτα δεν θα είναι αδύνατο. Και αυτό δεν είναι πάντα καλό…

Η ανατριχιαστική αυτή είδηση μας έρχεται από τη Νότια Κορέα.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η οποία επικαλείται τοπικά ΜΜΕ, μια μάνα ήρθε ξανά σε «επαφή» με την κόρη της, η οποία είναι νεκρή από το 2016! Μάλιστα, το εν λόγω περιστατικό μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση της χώρας.


Πως έγινε αυτό; Φυσικά μέσω της εικονικής πραγματικότητας! Η εκπομπή, με τον τίτλο «Συναντώντας σε» φόρεσε στην μητέρα την ειδική μάσκα και μέσω της εικονικής πραγματικότητας η γυναίκα μπορούσε να μιλήσει, να ακουμπήσει με ειδικά γάντια που φορούσε, και να παίξει με την επτάχρονη κόρη της που έχασε πριν από 4 χρόνια από ασθένεια.

Μητέρα και κόρη μπορούσαν να συζητήσουν κανονικά και μάλιστα η μικρή Nayeon είπε στην μητέρα της ότι δεν πονάει πια.

Η μητέρα φόρεσε τον εξοπλισμό του VR και μεταφέρθηκε σε έναν κήπο όπου είδε την κόρη της να στέκεται εκεί και να της χαμογελάει φορώντας ένα μωβ φόρεμα.

Η Nayeon πέθανε το 2016 σε ηλικία 7 ετών από άγνωστη ασθένεια


«Ομορφιά μου! Πόσο μου έλειψες» ακούγεται η μητέρα να λέει την ώρα που προσπαθεί να αγγίξει το ολόγραμμα της κόρης της.

Η Κορεατική εταιρεία Munhwa Broadcasting Corporation, έφτιαξε το πρόσωπο, το σώμα και την φωνή της μικρούλας με όση περισσότερη ακρίβεια μπορούσε.

Η μικρούλα με μαύρα μαλλιά όπως ήταν και όταν ζούσε ρώτησε την μητέρα της αν την σκέφτεται, με την μητέρα φυσικά να απαντάει: «Συνέχεια». Η μικρούλα στην συνέχεια λέει στην μαμά της πόσο της έλειψε με την μητέρα της να ξεσπάει σε κλάματα.

Η κα Jang στην αρχή ήταν διστακτική στο να αγγίξει το ψηφιακό παιδί της αλλά η μικρή ήταν εκείνη που επέμεινε. Και μόλις την άγγιξε δάκρυα άρχισαν να τρέχουν από τα μάτια της.

Παρόντες σε όλο αυτό το ανατριχιαστικό γεγονός ότι και τα αδέρφια της μικρής Nayeon και ο πατέρας της και φυσικά πλάνταξαν και αυτοί στο κλάμα.

Κάποια στιγμή η μικρή τρέχει προς την μαμά της και της δίνει ένα λουλούδι και της λέει: «Μανούλα βλέπεις ότι δεν πονάω πια ε;»

Στο τέλος η ψηφιακή κόρη ξαπλώνει να κοιμηθεί λέγοντας ότι είναι κουρασμένη και η μητέρα της την αποχαιρετά.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο:

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs