Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Ομόνοια: Έτσι θα είναι η πλατεία μετά την ανακαίνιση - Αποκαλύφθηκε η μακέτα για τα έργα ανάπλασης


Οι εργασίες για το ολικό «lifting» στην πλατεία Ομονοίας έχουν προχωρήσει αρκετά, αλλά μέχρι σήμερα ...
δεν είχαμε εικόνα για το πως θα είναι τελικά η πλατεία μετά τα έργα ανακαίνισης. Από σποραδικές εικόνες είχαμε προσπαθήσει να καταλάβουμε πως θα μοιάζει η ιστορική πλατεία της Αθήνας, ενώ ήταν σαφές ότι στο χώρο θα δεσπόζει ένα νέο συντριβάνι.
Αυτό που γνωρίζουμε έιναι πως αντικαθίσταται το σύνολο της υπάρχουσας επίστρωσης (επιφάνεια 4.500τμ) με πλάκες ψυχρού υλικού, οι οποίες θα συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας κατά τους θερινούς μήνες, συμβάλλοντας αποφασιστικά και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της πλατείας.

Επίσης, θα αποκατασταθούν οι κερκίδες και θα επαναλειτουργήσουν οι λίμνες, οι οποίες έως τώρα παρέμεναν αναξιοποίητες. Η ανάπλαση της πλατείας θα περιλαμβάνει, επίσης, το διάσημο συντριβάνι, μέσα και γύρω από το οποίο συγκεντρώνονται χιλιάδες οπαδοί για να γιορτάσουν ευρωπαικές επιτυχίες, αλλά και ψηφοφόροι για να ακούσουν τους ηγέτες τους να μιλούν. Επίσης, θα τοποθετηθούν φωτιστικά νέας τεχνολογίας τύπου LED και θα έχει πράσινο, όπου τεχνικά μπορεί εύκολα να υποστηριχτεί.

Πλέον έχουμε την πρώτη μακέτα για την τελική εικόνα της πλατείας μετά την ολοκλήρωση των έργων.


Στόχος του Δήμου Αθηναίων είναι με την ανακατασκευή της πλατείας να σηματοδοτηθεί η αρχή της ανάταξης του κέντρου για μια καινούργια Ομόνοια καθαρή και ασφαλή, ώστε να γίνει ξανά το σημείο συνάντησης των Αθηναίων.

Η ανακαίνιση και το νέο εντυπωσιακό σύστημα σιντριβανιών, που θα λειτουργήσει σε λίγες ημέρες, κόστους 500.000 ευρώ, αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη στον Δήμο Αθηναίων, που αποκαθιστά έτσι, μετά την πλατεία Συντάγματος, και την εμβληματική πλατεία της Ομόνοιας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs