Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

10 λαχταριστές προτάσεις για νηστίσιμα γλυκά που μπορείτε να τρώτε όλη την Σαρακοστή


Οι 40 ημέρες της νηστείας ξεκινούν από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή του Λαζάρου. Την Παρασκευή του Λαζάρου συμπληρώνεται ...
η Τεσσαρακοστή, παρεμβάλλεται το διήμερο της Ανάστασης του Λαζάρου και της Κυριακής των Βαΐων και ύστερα ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα.

Είναι μια περίοδος εντατικής προσευχής, νηστείας και προσπάθεια κατάκτησης της αρετής, για να μπορέσουμε επάξια να προσκυνήσουμε το Σταυρό και την Ανάσταση του Χριστού.




Αν την περίοδο της νηστείας σας λείπουν τα γλυκά μπορείτε τα ετοιμάσετε στο σπίτι ένα από τα παρακάτω:


Χαλβάς καρύδα με λεμόνι


Υλικά

Για το χαλβά

75γρ. τρίμμα καρύδα

400γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

300ml σπορέλαιο

ξύσμα από ένα λεμόνι

Για το σιρόπι

1250ml νερό

500γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική


Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση κι ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη στο νερό. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το σπορέλαιο και το σιμιγδάλι και την ακουμπάτε σε μέτρια φωτιά να κάψει. Με μια ξύλινη κουτάλα ξεκινάτε και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά και να πάρει απαλό μπεζ χρώμα.

Έπειτα, προσθέτετε σταδιακά το σιρόπι και ανακατεύετε διαρκώς με προσοχή γιατί στην αρχή πιτσιλάει. Προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού και το τρίμμα καρύδας και αφού γίνει ενιαίο μείγμα που θα αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, αποσύρετε το χαλβά από τη φωτιά και αφήνετε να ηρεμήσει λίγο.

Μετά τον μεταφέρετε στη φόρμα και τον αφήνετε να κρυώσει. Τον ξεφορμάρετε την τελευταία στιγμή που θα θέλετε να τον σερβίρετε, πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον τρίμμα καρύδας.


Πανακότα αρωματισμένη με λεμόνι και σάλτσα πορτοκαλιού


Συνήθως η πανακότα πήζει με ζελατίνη που έχει όμως ζωική προέλευση, όπως και το γάλα. Η συγκεκριμένη είναι από γάλα καρύδας και αντί για ζελατίνη χρησιμοποιήσαμε κορν φλάουρ για να την πήξουμε.

Υλικά

Για την πανακότα

800ml γάλα καρύδας, αραιωμένη με 200ml νερό

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 σφηνάκι limoncello

1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

5 κουτ. σούπας ζάχαρη

6 κουτ. σούπας κορνφλάουρ, γεμάτες

Για τη sauce

φλούδες από 2 πορτοκάλια μεγάλα

χυμό από 2 πορτοκάλια

χυμό από 1 λεμόνι

1 νεροπότηρο ζάχαρη

1 αστεροειδή γλυκάνισο

Διαδικασία

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αδειάζετε ένα φλιτζάνι από το αραιωμένο γάλα καρύδας, ρίχνετε μέσα το κορνφλάουρ και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί.

Αδειάζετε το υπόλοιπο σε μια άλλη κατσαρόλα και το ζεσταίνετε λίγο. Ρίχνετε μέσα το ξύσμα λεμονιού και το limoncello. Ανακατεύετε το χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη και τα ρίχνετε κι αυτά στο γάλα ανακατεύοντας συνέχεια.

Μόλις το γάλα αρχίζει να αχνίζει, ρίχνετε μέσα το μίγμα του κορνφλάουρ. Ανακατεύετε απαλά και συνεχώς το μίγμα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το αποσύρετε από τη φωτιά μόλις αρχίσει να γίνεται διάφανο, το ανακατεύετε για 2 λεπτά ακόμη και το αδειάζετε στη φόρμα που έχετε επιλέξει. Αφού κρυώσει το τοποθετείτε στο ψυγείο και το αφήνετε να παγώσει καλά για μερικές ώρες και να πήξει.

Στο μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα: σε μια κατσαρόλα αδειάζετε το χυμό των πορτοκαλιών, το χυμό λεμονιού, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μίγμα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.

Παίρνετε τις φλούδες από τα δύο πορτοκάλια και με ένα μαχαιράκι και πολλή υπομονή αφαιρείτε όσο περισσότερο μπορείτε από την άσπρη ψίχα στο εσωτερικό τους. Κόβετε τη φλούδα σε λεπτά σπιρτόξυλα, τα ρίχνετε στο μίγμα της κατσαρόλας, δυναμώνετε τη φωτιά, αφήνετε να πάρει βράση το μίγμα και βράζετε για 10-15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρετε ένα απαλό σιροπάκι. Το αφήνετε να κρυώσει.

Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος ξεφορμάρετε την κρέμα: βυθίζετε τη φόρμα σε λίγο ζεστό νερό και την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Περιχύνετε την πανακότα με την πορτοκαλένια σάλτσα και σερβίρετε.


Μους ταχίνι-σοκολάτα


Ένα γλυκό πανεύκολο, νηστίσιμο και πολύ πολύ νόστιμο. Ένα επιδόρπιο για όσους νηστεύουν και όχι μόνο…

Υλικά

Για τη μους

400γρ. φυτική σαντιγί από κονσέρβα

1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή άλλο της επιλογής σας

6 κουτ. σούπας ταχίνι

3 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. σούπας μέλι

100γρ. σοκολάτα σε κομματάκια

Για το σερβίρισμα

λίγο ξύσμα σοκολάτας

μερικά αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα

μερικές σταφίδες σουλτανίνα

Διαδικασία

Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5 λεπτά να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε λίγο ακόμη. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη, το μέλι και το ταχίνι. Χτυπάτε λίγο ακόμη μέχρι να πήξει η μους.

Λιώνετε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και την ρίχνετε στη μους ταχινιού. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε μια δυο τρεις φορές, ίσα να ενωθεί σε κάποια σημεία, αλλά όχι να ομογενοποιηθεί εντελώς. Μεταφέρετε τη μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη μοιράζετε σε μπολ ή ποτήρια που αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει.

Όταν θέλετε να σερβίρετε διακοσμείτε τις μους με το ξύσμα σοκολάτας, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες.


Μελαχρινό: Το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ


Ψάχνετε με τι θα συνοδεύσετε τον καφέ και τα ζεστά ροφήματα την περίοδο της νηστείας; Αυτό το αρωματικό κέικ με σταφίδες και καρύδια είναι πιο νόστιμη απάντηση.

Υλικά

225ml ελαιόλαδο

115ml πετιμέζι

225γρ. ζάχαρη

375γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ φλιτζανιού μπράντι

χυμό από 3 πορτοκάλια

ξύσμα από 3 πορτοκάλια

½ κουτ. γλυκού σόδα

1½ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες

1 κουτ. σούπας κανέλα

½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη

ανθόνερο

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και το πετιμέζι για 5 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών.

Διαλύετε τη σόδα στο μπράντι και την προσθέτετε στο μείγμα του λαδιού. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα και το γαρίφαλο και τα προσθέτετε στο μείγμα του λαδιού, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να έχετε ένα πηχτό και ομοιογενές μείγμα.

Σκεπάζετε ένα ταψάκι διαμέτρου 28εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Βάζετε το γλυκό στο φούρνο και ψήνετε για 30-35 λεπτά. Ελέγχετε αν ψήθηκε βυθίζοντας στη μέση τη λάμα ενός μαχαιριού.

Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και μετά από 5 λεπτά το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Αφαιρείτε το χαρτί ψησίματος, ραντίζετε το μελαχρινό με ανθόνερο και, όταν κρυώσει εντελώς, το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη αν θέλετε.

Tips Μπορείτε να αντικαταστήσετε το πετιμέζι με 1 φλιτζάνι ζάχαρη επιπλέον, αν και με το πετιμέζι η πίτα είναι πιο νόστιμη. Επίσης, αντί για μπράντι μπορείτε να προσθέτετε ρακή.

Εάν θέλετε μπορείτε αντί για άχνη ζάχαρη να πασπαλίσετε την επιφάνεια της πίτας με σουσάμι πριν την ψήσετε.


Χαλβάς σιμιγδαλένιος με φράουλες

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς, στη φραουλένια του εκδοχή και σε α λα Μαμαλάκης εκτέλεση.

Υλικά

2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζάνι φράουλες λιωμένες

3 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο

3 φλιτζάνια ζάχαρη

λίγα φουντούκια για το σερβίρισμα

φράουλες για το σερβίρισμα

κανέλα σκόνη (προαιρετικά)

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και ρίχνετε το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να καβουρδιστεί και να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Ρίχνετε και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε το νερό και τον πολτό από τις φράουλες. Συνεχίζετε το ανακάτεμα σταθερά μέχρι ο χαλβάς σας να δέσει και να αρχίσει να ξεκολλάει ελαφρώς από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αποσύρετε το χαλβά από τη φωτιά και τον αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Στη συνέχεια τον απλώνετε σε μια ρηχή φόρμα και τον αφήνετε να ηρεμήσει και να κρυώσει λίγο ακόμα, τοποθετείτε μια πιατέλα από πάνω και προσεκτικά τον αναποδογυρίζετε για να ξεφορμαριστεί.

Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα, γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες και φουντούκια και σερβίρετε το χαλβά ζεστό ή και κρύο.

Tips Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα της επιλογής σας όπως ροδάκινα, μήλα, κλπ.


Ελληνικός νηστίσιμος μπακλαβάς με μέλι


Στη συνταγή του ελληνικότατου μπακλαβά από την Εύβοια, που υιοθέτησα ως έναν από τους καλύτερους, πρόσθεσα και πιπέρι και ιδού το αποτέλεσμα!

Υλικά

1½ πακέτο φύλλο κρούστας

600γρ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουτ. σούπας γεμάτη, κανέλα τριμμένη

1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλα κοπανισμένα

1 νεροπότηρο ελαιόλαδο

1 νεροπότηρο εκλεκτό μέλι

1 κουτ. γλυκού πιπέρι λεπτοαλεσμένο

Διαδικασία

Ετοιμάζετε πρώτα τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε την ψιλοκοπανισμένη καρυδόψιχα, τη ζάχαρη, την τριμμένη κανέλα, τα κοπανισμένα γαρίφαλα, καθώς και το λεπτοαλεσμένο πιπέρι. Τα ανακατεύετε καλά.

Κρατάτε 6 ολόκληρα φύλλα κρούστας και τα υπόλοιπα τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Παίρνετε το ταψί που θα ψήσετε τον μπακλαβά και απλώνετε στον πάτο του 3 φύλλα κρούστας αλάδωτα. Ρίχνετε επάνω τους 2-3 κουτ. σούπας από το μίγμα της καρυδόψιχας. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία ώσπου να τελειώσει όλο το μίγμα καρυδόψιχας και τα φύλλα, τοποθετώντας τα εναλλάξ. Όταν τελειώσει η καρυδόψιχα, σκεπάζετε το ταψί με 3 ολόκληρα φύλλα κρούστας αλάδωτα.

Παίρνετε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόβετε το μπακλαβά διαγώνια σε κομμάτια φτάνοντας το μαχαίρι μέχρι τον πάτο του ταψιού.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι ώσπου να αρχίζει να καπνίζει. Με ένα κουτάλι της σούπας, περιχύνετε το μπακλαβά με το καυτό λάδι, αδειάζοντάς το στα σημεία που τον κόψατε. Θα δείτε ότι το καυτό λάδι, καθώς ακουμπά το φύλλο, το ψήνει.

Ψήνετε το μπακλαβά στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου ώσπου να αρχίσουν τα φύλλα να ροδοκοκκινίζουν καλά. Στη συνέχεια τον βγάζετε από το φούρνο.

Μέσα σε ένα μπρίκι, ζεσταίνετε καλά το μέλι μέχρι να γίνει ιδιαίτερα υδαρές. Περιχύνετε τον μπακλαβά και πάλι επάνω στα κοψίματα και όσο είναι ακόμα καυτός. Τον αφήνετε μέσα στο ταψί για τουλάχιστον ½ ώρα, να ρουφήξει όλο το μέλι. Μετά τον βγάζετε κόβοντάς τον σε μερίδες και τον σερβίρετε σε πιατέλα.

Tips Τη συνταγή τη βρήκα στον πέμπτο τόμο του έργου «Βυζαντινών Βίος και Πολιτισμός» του Φαίδωνα Κουκουλέ, όπου αναφερόταν ότι μεταξύ δύο φύλλων ζύμης έβαζαν καλά κοπανισμένα αμύγδαλα, φουντούκια με μέλι, πιπέρι, σουσάμι και παπαρουνόσπορο.


Στρούντελ με μήλα, σοκολάτα και χαλβά


Υλικά

8 φύλλα κρούστας

σησαμέλαιο για το άλειμμα των φύλλων

4 μήλα κόκκινα καθαρισμένα, σε κύβους

125γρ. κουβερτούρα ψιλοτριμμένη

100γρ. χαλβά, σε κυβάκια

4-5 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού μανταρίνι ή πορτοκάλι σε κομματάκια, ή αντίστοιχη ποσότητα μαρμελάδας από εσπεριδοειδές της επιλογής σας

4 κουτ. σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα

2 κουτ. σούπας μαργαρίνη

1 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό

λίγη ζάχαρη άχνη και κακάο ή κανέλα για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Βάζετε στη φωτιά ένα βαρύ τηγάνι να κάψει και προσθέτετε τη μαργαρίνη και τα μήλα. Τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και προσθέτετε λίγο από το σιρόπι του γλυκού (μανταρίνι ή πορτοκάλι).

Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζετε με το σιμιγδάλι κι ανακατεύετε. Αφήνετε τα μήλα να κρυώσουν.

Προσθέτετε τα κομματάκια του γλυκού του κουταλιού, τα αμύγδαλα και το χαλβά και ανακατεύετε τη γέμιση.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε έναν πάγκο τοποθετείτε το πρώτο φύλλο κρούστας με τη μεγάλη πλευρά οριζόντια μπροστά σας. Με τη βοήθεια πινέλου το αλείφετε με σησαμέλαιο. Συνεχίζετε με άλλα τρία φύλλα. Απλώνετε το μισό μίγμα των μήλων περίπου μέχρι τη μέση, αφήνοντας περιθώριο αριστερά και δεξιά και πασπαλίζετε με τη μισή ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Φέρνετε τα φύλλα αριστερά και δεξιά προς τα μέσα και τυλίγετε το γλυκό σε ρολό.

Στρώνετε ένα επίπεδο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε μέσα το ρολό. Συνεχίζετε να φτιάξετε με τα υπόλοιπα υλικά ένα δεύτερο ρολό, το οποίο τοποθετείτε στο ταψί δίπλα στο πρώτο ρολό.

Βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο. Τα ξεφουρνίζετε και, αφού κρυώσουν λίγο, τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα ή κακάο.Το σερβίρετε χλιαρό ή κρύο, κόβοντας σε φέτες.


Μους με χαλβά του μπακάλη με κανέλα


Υλικά

250γρ. χαλβά με γεύση βανίλια, θρυμματισμένο

300γρ. φυτική κρέμα

4 κουτ. σούπας ταχίνι

1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

Διαδικασία

Χτυπάτε τη φυτική κρέμα στο μίξερ μέχρι να σφίξει.

Ρίχνετε το χαλβά σε ένα μούλτι, προσθέτετε το ταχίνι, ½ κουτ. γλυκού από την κανέλα και τον πολτοποιείτε.

Ενώνετε με τη βοήθεια μιας μαριζ τα δύο μίγματα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μοιράζετε το τελικό μείγμα σε ποτήρια πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη κανέλα και βάζετε το γλυκάκι στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε .


Γεμιστές τηγανίτες


Αν και παραδοσιακά αυτές οι τηγανίτες είναι μεγάλες κουλούρες γεμισμένες με αμύγδαλα και καρύδια, για να απλουστεύσετε την παρασκευή τους μπορείτε να τις τυλίξετε σε πιο κοντά φύλλα ζύμης, να τις τυλίξετε και να τους δώσετε σχήμα μισοφέγγαρου.

Υλικά

Για το φύλλο

5 φλιτζάνια αλεύρι

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

½ κουτ. γλυκού σόδα

Για τη γέμιση

1½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα

1 φλιτζάνι καρύδια αλεσμένα

1 κουτ. σούπας κανέλα

¼ φλιτζανιού σουσάμι καβουρδισμένο

½ φλιτζάνι ζάχαρη

Για το τηγάνισμα και το σερβίρισμα ελαιόλαδο μέλι

Διαδικασία

Για το φύλλο: Ανακατεύετε το αλεύρι με το λάδι. Διαλύετε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού και την προσθέτετε στο μίγμα του αλευριού. Ζυμώνετε μέχρι να φτιάξετε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειάζεται, ρίχνετε λίγο χυμό πορτοκαλιού ακόμα.

Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Κατόπιν, τη χωρίζετε σε οκτώ κομμάτια και τα ανοίγετε σε λεπτά μακρόστενα φύλλα. Στο μεταξύ ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης. Τη μοιράζετε κατά μήκος των φύλλων. Διπλώνετε το κάθε φύλλο σε ρολό και σχηματίζετε κουλούρες. Φροντίζετε να κλείσουν καλά οι άκρες τους για να μην ξεφύγει η γέμιση.

Σε κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι βάζετε μπόλικο ελαιόλαδο να κάψει και τις τηγανίζετε μία μία και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Αφήνετε τις τηγανίτες να στραγγίζουν σε απορροφητικό χαρτί. Ύστερα τις τοποθετείτε σε πιατέλα και τις περιχύνετε με μέλι. Τις πασπαλίζετε με λίγη από τη γέμιση που περίσσεψε και τις σερβίρετε ζεστές.

Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες


Ένα σοκολατένιο και πολύ νόστιμο επιδόρπιο, ιδανικό για να κλείσει γλυκά ένα σαρακοστιανό τραπέζι. Ο χαλβάς και το ταχίνι του δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση.

Υλικά

350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια

1 κουτ. σούπας μέλι

120γρ. ταχίνι

2 κουτ. σούπας κακάο

400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)

150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)

150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)

Διαδικασία

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.

Αφού κρυώσει το μείγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.

Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μείγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs